Červíček (ODS): Ze snění bývá někdy těžké procitnutí

13.05.2018 22:24

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Ze snění bývá někdy těžké procitnutí
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Pondělí
… dovolená – trochu přemýšlím, jaký je správný nebo skrytý význam tohoto slova?? Pravděpodobně možnost dovolit si pracovat nejenom duševně (hlavu lze vypnout velmi obtížně), ale i fyzicky. Byl jsem přinucen vybrat si loňskou dovolenou, abych byl donucen pracovat doma.

Úterý
… státní svátek – vzpomínky na statečné a jejich hrdinské činy, vyznamenání, projevy díků. Nepatřím mezi pamětníky…přesto jsem také trochu vzpomínal a přemýšlel. Možná i díky tomu, že dnes mám rodinu a zodpovědnost za své děti, si mnohem více uvědomuji, jak velkou cenu museli mnozí z těch, které v těchto dnech oslavujeme, a vzpomínáme na jejich činy, zaplatit za život v míru a za svobodu. Patří jim skutečně velký dík. Neumím si vůbec představit tu hrůzu vidět trpět či ztratit v důsledku války své blízké nebo je opouštět s vědomím, že je to možná navždy. O to více jsem přesvědčen o tom, že i v dnešní – pro nás Evropany relativně mírové době - nesmíme zapomenout a musíme udělat vše proto, aby to takové už nikdy nebylo.

Středa
… zpátky do reality…silnice, mosty - se starostou Rychnova nad Kněžnou jednání o autobusovém a vlakovém nádraží, se starostou Dvora Králové nad Labem debata o převedení mostu J. Palacha a místních komunikací Karlov a Husova do majetku Královéhradeckého kraje. Obhlídka místa pro vybudování plánované dopravní infrastruktury v místě budoucí průmyslové zóny nedaleko obce Zboží. Obvyklý pracovní den.

Čtvrtek
… opět trocha nostalgie – v rámci oslavy 10. výročí existence společného přeshraničního pracoviště Náchod - Kudowa Zdroj, jsem nejenom zavzpomínal na svou předchozí profesi, ale rád jsem z pozice 1. náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje upřímně poděkoval českým i polským policistům, kteří díky vzájemné policejní spolupráci zajišťují bezpečnost na Česko – polské hranici. Vzpomínal jsem i na své působení u cizinecké policie, potkal jsem zde řadu bývalých kolegů. Vím o čem jejich práce je a nepochybuji o tom, že ji ocení i veřejnost v příhraničí obou sousedních zemí.

Pátek
… začínám poměrně zčerstva (nebojte se, neaspiruji na pozici premiéra - v 6.30 jsem na OÚ Bohuslavice vedl jednání k připravované rekonstrukci silnice Bohuslavice - Nové Město nad Metují, která začne v příštím roce. Diskuse byla i o požadavku obce na pokračování rekonstrukce silnice směrem na Opočno. Nelze než potvrdit, že je oprávněný. Budeme se tím s kolegy určitě zabývat. A jsem rád, že mohu potvrdit splnění "úkolu", který jsem dostal od místního občana v souvislosti s požadavkem na úpravu dopravního značení křižovatky u obecního úřadu.
… příjemný závěr dne na oslavě 25. výročí společnosti DSA, která mimo jiné zabezpečuje leteckou zdravotní záchrannou službu i v našem kraji. Klobouk dolů před lidmi jako je Daniel Tuček a řada jeho kolegů, kteří dovedli uskutečnit své vize a díky tomu jsou připraveni pomoci ve chvílích nejtěžších zachránit život nás a našich blízkých. 

Sobota a Neděle
… asi se budu trochu opakovat, ale vzhledem k ročnímu období je víkend ve znamení tzv. „jarních prací“ okolo domu a zahrady. Možná s trochou přemýšlení a úvah o tom, co jsem stihl registrovat v průběhu týdne nejenom v médiích….premiérova hra: „jdi ode mne blíž“ s ČSSD a KSČM – nevím, zda zástupci obou zmíněných stran četli Babišovu knížku, o čem sní, když spí, nebo mají pocit, že by měli také snít o tom, že budou společně vládnout. Ale obávám se, že ze snění bývá někdy těžké procitnutí. Přemýšlím také o tom, zda současné politické vidění světa, kdy generace „zasloužilých tradičních rádoby politických vůdců“ často stojí v názorové opozici vůči nové generaci politiků, která naopak neuznává tradice žádné, nevede k tomu, že se nakonec síla a jednoznačný program stran ztrácí, a namísto toho chtějí všichni dělat všechno a nikdo nakonec nemá sílu prosadit nic. Já sním tedy o tom, aby politika byla skutečnou službou veřejnosti a ne osobním zájmům jednotlivců, kteří se zrovna ocitnou na výsluní. A abychom si to my politici - bez rozdílu ke které generaci patříme – uvědomovali a začali se podle toho chovat. Jinak budeme brzy všichni snít o „zemi vzdálené“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla