Česká spořitelna: Realizaci výplat dávek pomocí sKarty plně hradí banka

24.09.2012 13:11

Reakce na rozhovor Luboše Xavera Veselého s Tomášem Jarolímem, který vyšel na serveru ParlamentníListy.cz 23. září pod titulkem "Jarolím jmenoval dva největší zloděje v zemi. A nebojí se důsledků", a ráda bych uvedla na pravou míru několik informací, které se v něm objevují.

Česká spořitelna: Realizaci výplat dávek pomocí sKarty plně hradí banka
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

K první otázce doplňuji, že klientům, kteří pobírají dávky hmotné nouze a jsou nejvíce ohroženi exekucemi, se začnou sKarty vydávat až v první čtvrtletí příštího roku. Důvodem je právě novela občanského soudního řádu, která začne platit od 1. ledna 2013 a zajistí, že účet k sKartě nebude exekuovatelný. K této skupině klientů se přidají ještě uchazečí o zaměstnání, kterým budou sKarty také vydávány až od příštího roku.
 
V reakci na druhou otázku bych ráda zmínila, že projekt sKarty využívá zkušeností z již funkčních projektů v zahraničí.  Plošné i lokální projekty pro distribuci sociálních dávek fungují např. v Itálii, Anglii, Nizozemí, Polsku, Španělsku, Rusku a dalších státech Evropy i jinde ve světě. Česká spořitelna získala zakázku na realizaci výplaty sociálních dávek prostřednictvím sKarty ve standardním a transparentním výběrovém řízení. Ministerstvo práce a sociálních věcí vypsalo 30. června 2011 veřejnou obchodní soutěž na zavedení a správu systému sociálních karet. Česká spořitelna do ní podala řádnou nabídku, kromě ČS se do soutěže přihlásilo ještě několik dalších uchazečů. 25. října 2011 ministerstvo jako vítěze soutěže Českou spořitelnu. 9. prosince 2011 pak Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ministerstvu uzavřít smlouvu s Českou spořitelnou. Celá realizace výplaty dávek prostřednictvím sKarty je hrazena Českou spořitelnou, jak je stanoveno ve smlouvě, která je k dispozici na webových stránkách Ministerstva.

Rozhovor s T. Jarolímem ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…