Eduard Šuster: Každý zaměstnanec nese osobní odpovědnost za hospodaření s veřejnými prostředky

14.03.2013 14:48

Sdělení ředitele Městské policie hl. m. Prahy

Eduard Šuster: Každý zaměstnanec nese osobní odpovědnost za hospodaření s veřejnými prostředky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Na základě vlastních šetření kontrolních orgánů Městské policie hl. m. Prahy byly zjištěny nedostatky u některých zaměstnanců městské policie ve vztahu k hospodaření se svěřenými prostředky a k dodržování vnitřních předpisů, a to jak pochybení méně závažná, tak nedostatky velmi závažné. Všechny nedostatky byly s konkrétními zaměstnanci projednány a dle stupně závažnosti vůči nim byla přijata pracovněprávní opatření počínaje upozorněním na zjištěná pochybení přes finanční postihy až po rozvázání pracovního poměru se dvěma zaměstnanci. V těchto dvou případech, které se týkaly hospodaření se svěřenými prostředky, navíc byly věci oznámeny orgánům oprávněným k jejich projednání. V jednom případě byla věc dne 20. února oznámena úřadu příslušné městské části s podezřením ze spáchání přestupku, v druhém případě byla věc dne 20. února oznámena orgánům činným v trestním řízení s podezřením ze spáchání trestného činu.

Hned po svém nástupu do funkce ředitele městské policie jsem zcela jasně deklaroval, že každý ze zaměstnanců – zejména vedoucích – nese osobní odpovědnost za hospodaření s prostředky, které mu zaměstnavatel svěří, a že každý z nich si musí uvědomovat, že hospodaří s veřejnými prostředky a je nezbytné zajistit, aby byly vynakládány pouze a jedině efektivním a transparentním způsobem. Proto městská policie pokračuje v kontrolách zaměřených na hospodaření se svěřenými prostředky a dodržování vnitřních předpisů a v případě zjištěných nedostatků bude vůči všem zaměstnancům bez rozdílu zařazení postupováno stejným způsobem.

Ing. Eduard Šuster
Ředitel
Městská policie hl. m. Prahy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Policie ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…