Exsenátor Vladimír Dryml: Nemocnice mají jen limitované možnosti, jak nastavit platy nově příchozích zaměstnanců

22.02.2016 13:36

Ředitel nemocnice ve Vrchlabí a bývalý senátor Vladimír Dryml otevřeně žádá ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD), aby začal plnit programové prohlášení vlády o změně systému vzdělávání lékařů a sester.

Exsenátor Vladimír Dryml: Nemocnice mají jen limitované možnosti, jak nastavit platy nově příchozích zaměstnanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Ministr zdravotnictví Němeček a současná ombudsmanka Anna Šabatová zatím na úkor malých a středně velkých nemocnic stále preferují pouze problematiku personálních otázek ve velkých fakultních nemocnicích, a tím dochází ke zbytečným odkladům řešení, které dlouhodobě vedou k odchodu zaměstnanců do zahraničí.

“Dokud nedojde k definitivnímu rozhodnutí o tom, jaké jsou požadavky například na kvalifikaci zdravotních sester, tak nemocnice a zdravotnická zařízení mají jenom limitované možnosti, jakým systémem mají nastavit platy nově příchozích zaměstnanců, případně výši osobního hodnocení,” komentuje ředitel aktuální situaci ve zdravotnictví.

Bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) a současný ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) nesou plnou zodpovědnost za stav, v jakém se české zdravotnictví nachází. Pokud ministr na svůj úkol na nastavení systému vzdělávání lékařů a sester nestačí, měl by ze svého postu odejít. Situace je ostudou současné Vlády ČR, a především premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Autor je ředitel Česko-německé horské nemocnice Krkonoše s.r.o. a bývalý senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.