Filozofická fakulta UK: Památce Milady Horákové chceme věnovat víc než dvě slova na banneru

23.06.2020 21:00

Vyjádření vedení Filozofické fakulty UK k uctění památky Milady Horákové

Filozofická fakulta UK: Památce Milady Horákové chceme věnovat víc než dvě slova na banneru
Foto: Facebook / Dekomunizace
Popisek: Plakát sdružení Dekomunizace s portrétem právničky a političky Milady Horákové na Právnické fakultě Univerzity Karlovy

Filozofická fakulta UK samozřejmě odsuzuje justiční vraždu Milady Horákové spáchanou komunistickým režimem a všechny další zločiny komunismu. Filozofická fakulta UK se samozřejmě plně hlásí k tomu, že komunistický režim v Československu byl „zločinný, nelegitimní a je zavrženíhodný“ a že „Komunistická strana Československa byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou obdobně jako další organizace založené na její ideologii“ (viz zákon o protiprávnosti komunistického režimu).

Jak jsme před několika dny informovali organizátory kampaně Milada 70, Filozofická fakulta UK uctí památku Milady Horákové pietním vyvěšením černého praporu ve dnech 26.–27. 6. – tedy jedním ze způsobů, k nimž sami organizátoři vyzývají.

Památce Milady Horákové chceme věnovat víc než dvě slova na banneru v nadživotní velikosti. Proto nyní připravujeme dva rozsáhlejší texty, které osobnost a odkaz Milady Horákové přiblíží v širších souvislostech.

Současný rozruch v médiích a na sociálních sítích je zbytečný – jak jsme si nyní s organizátorem kampaně Michalem Gregorinim potvrdili, jde nám všem o stejnou věc.

za vedení Filozofické fakulty UK
doc. Michal Pullmann, děkan

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

15:57 Jiří Paroubek: Mafiozní manipulace před volbami do EP pokračují

Zdá se, že mainstreamové agentury pro výzkum veřejného mínění tvoří nerozbornou jednotu.