Fotoblog Františka Dostála: Ať chutná lidem všem!

16.02.2016 8:35

Na jménu ministra financí nezáleží, ale lidé z ostatních politických stran si ho berou nejčastěji do úst. Zrovna má být požádán o 13 miliard korun k povyskočení učitelských platů o 10 %. Naši jsou oproti Evropě ohodnocení méně. Ostatně tak je u nás oceněn kdekdo.

Fotoblog Františka Dostála: Ať chutná lidem všem!
Foto: František Dostál
Popisek: Babička, výřez.

Co třeba statisíce důchodců, kterým stát přihodil čtyři pětky? Obezlička ve výši dvanácti stovek je jednorázová finta k tomu, aby stát nemusel rentistům přihodit navýšení důchodů třeba jen 5%.

Naši moudří, co se do sebe pustili ohledně elektronických pokladen, totiž ani nevědí, že mnozí dosud žijící důchodci ještě pracovali řadu let i v sobotu. Nevědí ani to, že tito lidé utrácejí mnohem víc za medikamenty a někdy si je ani nevyzvednou... Takže, babičky, dobrou chuť!

Mimochodem, také jste si povšimli, jak se navyšuje počet mladých invalidů? Učitelé jim zřejmě ve škole nevysvětlili, jak vypadají označená sedadla pro invalidy.

Ti pak ani nevidí babičku o holi stojící nad nimi, když ještě navíc zírají na jakési obrazovečky a na vedlejším sedadle jim leží batoh...

babička foto Fr Dostál

 

 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…