František Dostál: Hladovka vlevo i vpravo

20.11.2015 14:04

V uprchlickém zařízení lidé, kterým náš stát poskytl postel s čistým prostěradlem i jídlo, došlo k odmítání stravy i sebe zraňování.

František Dostál: Hladovka vlevo i vpravo
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Utečenecký tábor - bývalá věznice - v Drahonicích v Ústeckém kraji.

Uprchlíci nechtějí čekat, a tak svoji nespokojenost s poskytovanou pomocí dávají najevo po svém. Docela však hloupým způsobem, protože diktátem v zemi poskytující jim ubytování je víc než scestné. Možná se měli postavit již dříve čelem k problémům ve své zemi. Peníze na jejich pomoc by se totiž hodily jako výpomoc i našim dětem, postiženým lidem včetně důchodců, co si něco platili na zdravotní pojištění. Letecký převoz rodiny s dětmi, kterým bylo u nás i lékařky hodně pomoženo, se nakonec nevyplatil. Stejně vzali kramle. Tuším, že uprchlíci i skuteční nešťastníci, přivolávají na svoji hlavu také odsudky a působí na vznik radikálního odporu.

Škoda. Vina ale není na naší straně. Zákony a předpisy totiž platí v mnoha zemích, ale někde je prostě ještě neznají a ani je neberou na vědomí. Také škoda, neboť nedohod tak bude přibývat. Kapsa s financemi není totiž bezedná...

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…