František Dostál: Soudci jako vyděrači?

16.02.2015 9:32

Otázka vyslovená v názvu může někoho poněkud vytočit. Vím, nesprávně byla soudcům vypočítána výplata. Ministerstvo, které tohle způsobilo, mělo by být postiženo tím, že jeho zaměstnanci vrátí veškeré vyplacené odměny! Za zmetek ve výrobě se vždy platilo!

František Dostál: Soudci jako vyděrači?
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V době před rokem 1990 soudci byli dost provázáni s politickými vladaři. V soudní síni jsem to tenkrát vycítil. Myslím, že by se to nemělo opakovat. Kladení podmínek, za nimiž jsou peníze, může navíc vyvolat negativní pohled veřejnosti na justici, což se začíná dařit.

Přes dva miliony důchodců, kteří soudce určitě nezajímají, v posledních letech dostávali navýšenou penzi mezi 30 a 60 korunami také díky vládnoucí politické straně modrých ptáků. Páni soudci nevědí, že když důchodce zůstane sám, už nemá na uhrazení činže za byt 1+1. Rentisté nemají sílu stanovovat si podmínky.

Páni soudci, víte alespoň trochu málo, jak žijeme?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: literarky.parlamentnilisty.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…