František Kuba: Odstřel pracovitého kluka Svatopluka (Úryvky z lucidního snu)

15.11.2016 17:30

Tím zmarněným z nadpisu je ministr zdravotnictví, kterému rezort fungoval dobře, a přesto mu to nebylo nic platné, a bohužel brzy bude ouvej i nám běžným pacientům – nikoli však VIP kulichům. Ještě dříve než půjdeme po stopě, tak musíme setřást Karla Randáka. Jak později vyplyne z našeho šetření, je to základní předpoklad úspěchu našeho soukromého pátrání.

František Kuba: Odstřel pracovitého kluka Svatopluka (Úryvky z lucidního snu)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Tím, kdo střílel z posedu, byl nepochybně Bohuslav Sobotka, dříve krajně neúspěšný ministr financí, nyní velmi problematický premiér a vždy mladý sociální demokrat typu Radim Turek. Nezaměnitelnými indiciemi u střelce jsou prachové stopy výstřelu na předloktích a vysokém čele.

Z kterého posedu Sobotka střílel? Do úvahy přicházejí dva: Úřad vlády, odsud by střílel jako nespokojený premiér se stavem v rezortu, nebo Lidový dům, kdyby byl nespokojen s vnitrostranickou komunikací dotyčného. 

Jenže patrony z jeho dlouhé politické zbraně byly údajně nalezeny na Chodově, poblíž jedné řídící centrály! To by ukazovalo na třetí možnost. Současně si pan Bohuslav na nic nepamatuje. To ale nic neznamená, není vyloučeno, že byl pod vlivem hypnózy.

Hasič přestřelky politiků

Nic nesedne praktikujícímu katolíkovi a z gruntu robotnému člověku více – jak hašení rozmíšek. Nezvratný důkaz máme přímo v ruce. V sobotu 8. listopadu 2014 vyšel v deníku Právo, (str. 2) integrál materiálů: Sobotka hasil přestřelku Babiše a Němečka, Lákavý byznys budoucnosti. Jde o miliardy, Babišův fond skoupil další kliniky, Zaslechli jsme ve sněmovně.

Abych váženého čtenáře neunavoval, jedná se o léčbu kmenovými buňkami a způsoby úhrady. Přesto, abych zachoval kontinuitu sdělení, sáhnu do článku jedna a budu citovat ohnisko sporu trochu blíže. Spor odstartovala slova ministra zdravotnictví, který včera obvinil Babišova média (MF Dnes a iDnes) z vědomé lži, když tvrdila, že jeho ministerstvo chce prosadit placení nepovolené léčby kmenovými buňkami z veřejného zdravotního pojištění, což by mohlo stát i miliardy korun.

Ale tím by mohly naše řídící elity přijít o mega/kšefty. V závěru článku Lákavý byznys… se píše: Z nejmajetnějších Čechů mají firmy s takovýmto zaměřením například Petr Kellner, či Karel Komárek (a již zmíněný Babiš).  

Jen člověk slyšící hlasy a mající hmatové halucinace by si mohl myslet, že toto není strategicky ošetřeno a operativně přizpůsobeno k realizaci; No, a jakýsi synek z Bohumína či tak, „posedlý“ idejemi sociální demokracie, chtěl bránit pragmatickým řešením! A nebuďme prosím měkcí, doslova podlézal běžným občanům, socialista jeden!

Jak praví ruské byliny, takhle ne holoubku… a proto onen osudový výstřel ze zbraně zhypnotizovaného Sobotky. A řekněme si na rovinu (přes mířidla), že se na to zakládalo už tehdy v roce 2014 při ostrém střetu ministrů různých výkladových rovin.

V odrážkách příspěvku Zaslechli jsme ve sněmovně, proto nezaniká reakce Miroslava Kalouska (TOP 09 a STAN): „Vládní koalici stačí, že krást a lhát se smí, ale nesmí se o tom mluvit. Ať se pak premiér Sobotka nezesměšňuje výroky: „Pojďme dělat něco užitečnějšího.“ Tohle jsem naposled slyšel před 25 lety od soudruha Jakeše, když fízlové mlátili lidi a on vystoupil a vyzýval ke klidu na práci. To přece není normální. 

Ne, ani dnes to není normální, a to nespraví nějaký poťouchlý dopis spolustraníkům v ČSSD, stejně už řada z nich dávno volí jiné politické strany. Míra pokrytectví vedoucích činitelů z Lidového domu a krajských bratrstev je přečerpána a přetéká do kalové jímky, což nemůže zůstat bez následků.    

Je možný repas strany?

Téměř vyloučeno, byl by to raport huhňajících k nedoslýchavým. Kdo čte Martina Zvěřinu v Lidových novinách, ví, o čem mluvím. Pro zkrácení mého textu budu uvádět jen podtitulky I kádr jako Petr Hulínský je vizitkou ČSSD. (9. července). Bohuslav Sobotka si nemůže dovolit urážet straníky (poslankyně Nytrová, 16. července). A tak a podobně bychom mohli neztenčeně pokračovat dále.

Je možný repas strany? Je, ale poté, co výtah moci sjede do suterénních podlaží, tak k pěti či sedmi procentům, tam, kde začínal Miloš Zeman. Strana nepotřebuje ideologické konference, ale potřebuje myslící a nebojácné lidi. Má je?, nevím, nechám posoudit současné grémium (asi v kvalitách NASA) a návazné složky struktury sociálních demokratů jako Masarykova dělnická akademie, sbor poradců vedených Vladimírem Špidlou apod.    

Domnívám se, že v současnosti je tato strana, s velkým přispěním Bohuslava Sobotky, na tom tak, že jí může pomoci prakticky cokoliv. V Hospodářských novinách vyšel nedávno článek Vojtěcha Kubáta Brno musí umět komunikovat, říká první náměstek pro smart city v zemi.

Jaroslav Kacer, brněnský náměstek pro smart city (TOP 09) věří na sedm chytrých principů: otevřenost, odpovědnost, ohleduplnost, efektivita, chytrost, různorodost a modularita.

Ale Jaroslav Kacer jde ještě dále: „Město musí fungovat jako stavebnice. Nemůžeme mít obří uzamčené systémy, které nelze jednoduše vyjmout a nahradit jinými… To je pro ČSSD daleko více než jen výzva, je to přímý návod ke konání.

Tak to prosím integrujme

Z mnoha aspektů se jeví, že ČSSD devastovaná Sobotkou ztratila sebezáchovnou sílu. Přesto má jakousi šanci – zachovat se transformací. V zásadě jsou 2 varianty, zaprvé se Jaroslav Kacer stane krizovým manažerem sociálních demokratů. Za druhé ČSSD se stane platformou TOP 09. Zde kynou dvě výhody, nebude muset platit Jaroslavu Kacerovi (podobně jako JUDr. Zd. Altnerovi) a současně se pod vedením Miroslava Kalouska naučí moudře spravovat věci politické a společenské. To by možná časem zakládalo možnost nabytí jisté svéprávnosti; ostatně Petr Gazdík je aktuálním případem úspěšného manažera a osamostatnění platformy. 

Také věřím, že má Andrej Babiš smysl pro politickou satiru a nebude mě žalovat. Jen s tímto předpokladem bych pokračoval dále. Tímtéž se vrátíme na počátek jeho vládní kariéry a vystupování v poslanecké sněmovně. Jeho český projev nesl tu a tam drobné odchylky od pravopisu a stal se několikrát terčem kritiky.

Podotýkám, že křivé zlé kritiky, protože byl stírán ne za svou odbornost, ale za jazyk.

Je zde ale možnost, že se snažil tuto nepodstatnou závadu ve verbálním  projevu odstranit. To se obvykle řeší s přispěním profesionálů, ale i samostudiem, třeba čtením české literatury. Za předpokladu, že by se v jeho prázdninovém baglu našla publikace Petra Novotného Hypnotizér (Čs. spisovatel 1989) a nějaká kompatibilní skripta z medicíny, pak by to mohlo svědčit, že podlehl pokušení, na dlouhých a nezáživných jednáních vlády, upovídaného Bohouše psychicky ovlivnit, a pak to dále prohluboval…

Svatopluk Němeček by se tak stal kolaterální ztrátou vědeckého experimentu, peníze v tom nehledejme.

Sociálně demokratický paradox

A protože je průkazné, že Svatopluk Němeček byl zcela kompetentní, přesto musí opustit seriózně rozpracovanou práci ministra zdravotnictví, tak se kriticky ptejme, zdali je sociálním demokratem i ten, co ho odstřelil? Bude nanejvýš dobré, aby Sobotka přestal odesílat dopisy spolustraníkům a poslal už jen ty dva poslední REZIGNAČNÍ, z funkce premiéra a z funkce předsedy politické strany, kterou opakovaně zostudil.

Takže, pokud to domyslíme, Svatopluk Němeček, byl odejit, protože myslel a jednal jako sociální demokrat! To není povzbuzující, že?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…