František Štván: Je Zeman nezodpovědný otec, který podlehl rozmaru své dcery?

07.02.2013 7:33

Tuto otázku jsem si musel položit po jeho žádosti o přidělení osobní ochranky pro svoji osmnáctiletou dceru, kterou pasoval do role první slečny. Toto označení je z mého pohledu, stejně jako označení první dáma, feudální přežitek, neboť pro něj nemusela slečna dcera nic udělat, stejně jako údajná první dáma, pokud se ochota vzít si chlapa XYZ, který se v budoucnu stane prezidentem, nepočítá mezi činy, které si toto označení zaslouží...

František Štván: Je Zeman nezodpovědný otec, který podlehl rozmaru své dcery?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Režisér Filip Renč s prezidentem Milošem Zemanem a jeho dcerou

Nehledě na to, že o prioritách výběru, kterými se muži řídí při hledání té pravé, by se mohlo bez omezení v TV povídat až po desáté večer. Tím chci říct, že první dáma, stejně jako první slečna, neprošly voličským výběrem a tak by na jakékoliv požitky z peněz daňových poplatníků, včetně nadstandardního přístupu k lékařské péči a k osobní ochraně, neměly mít v běžném životě nárok, neboť prezident pobírá nadstandardní mzdu bez daňové povinnosti, tudíž to neplatí. Svůj názor bych nezměnil ani po námitce, že je to ve světě běžné. Ve světě je totiž běžné i přísné trestání okrádání státu, či prezidentské respektování zákazu kouření na pracovištích, vyšší daně pro bohaté a důstojnější sociální systém, a také se v tom neopičíme. Nehledě na to, že ani anglická královna nevyžaduje pro své příbuzné bezpečnostní extrabuřty, když si např. plní své vojenské povinnosti.

Pokud si však M. Zeman myslí, že u nás dětem vrcholových politiků hrozí nebezpečí, pak se zachoval jako nezodpovědný otec, když svoji dceru zlému světu ukázal. Zajímavé je, že dětem Klause, Nečase či Topolánka osobní ochrana přidělena nebyla, a to i přesto, že se netěšili a netěší většinové občanské přízni. A to nemluvím o dětech politiků, kteří se stali terčem vrhačů vajíček. Zkrátka a dobře.

Možná M. Zeman není nezodpovědný otec, neboť určitě ví, že se dětem politiků u nás nic zlého neděje. A pokud to ví, tak podle mne, namísto vyžadování studijních výsledků hodných, když už jí tak vnímá, první slečny, "pouze" podlehl jejímu rozmaru, neboť která holka u ní ve třídě  má osobního strážce. Pokud by však svůj strach o rodinu férově projevil už ve volebním souboji a voličům by sdělil, že jedním z prvních kroků, které ještě před prezidentským slibem udělá, bude přidělení ochranky své dceři a výhod s tím spojených, které daňové poplatníky něco stojí, tak bych tento svůj názor nepsal. Bohužel tak neučinil. Proč, o tom mohu jen spekulovat. Možná proto, že nechtěl ohrozit své prezidentské zvolení, neboť slušný prezident musí především myslet na bezpečnost řadových občanů. Nic jiného mě nenapadá, neboť ze všech stran slyším, jak mimořádně je M. Zeman inteligentní.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.