František Štván: Klaus a Zeman mohou ukazovat na šibaly a Diensbier ne?

07.02.2013 19:52

„Teď není důležité jeden druhého špinit. Teď je důležité porazit tuto vládu. To je úkol sociální demokracie a měl by to být i úkol místopředsedy ČSSD Dienstbiera, který by si to měl uvědomit. Já se obávám, že jeho postoje poškozují jak sociální demokracii, tak náš cíl: svrhnout tuto vládu a nastolit tady nějaký pořádek a přiměřený sociální smír,“ pronesl poslanec za ČSSD Foldyna pro Parlamentní listy na adresu svého stranického přítele Dienstbiera, který stále říká to, co říkal před prezidentskými volbami, že mu M. Zeman se svými vazbami na šibaly nesedí. Proto se musím opět ptát...

František Štván: Klaus a Zeman mohou ukazovat na šibaly a Diensbier ne?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Patent na to, kdy je důležité někoho špinit, tedy ho bez důkazů pomlouvat, má v ČSSD poslanec Foldyna? Má otázka je naprosto legitimní, neboť to byl právě Jaroslav Foldyna, kdo dokázal ve veřejném prostoru pranýřovat své, ve vnitrostranických volbách demokraticky zvolené, nadřízené spolustraníky Paroubka a Bendu s vehemencí svého sportovně úspěšnějšího kolegy Rockyho B. místo to toho, aby se soustředil na hlavní cíl ČSSD - nastolit v zemi pořádek a ne jen nějaký, ale důstojný sociální smír. Opakuji spolustraníky, což je podle mne mnohem závažnější stranický "přečin", byť ho paušálně nezavrhuji, než kritizovat čestného předsedu konkurenční strany a tím M. Zeman bez vší pochybnosti je.

Konec konců je to sám M. Zeman, který Dienstbierovi dodává broky, kterými po něm pálí. Copak Zemanův kamarád Šlouf neměl například těsné vazby na údajného kmotra Mrázka? Podle zveřejněného společného telefonátu měl a pokud to Dienstbierovi leží v žaludku, pak nechápu, proč by to jeho spolustraníkům mělo vadit, zvlášť když samotný M. Zeman dělal vše , aby ho se Šloufem nikdo nespojoval. Napadá mě jen strach z toho, že dá čas Dienstbierovi za pravdu, která, jak jsem si já nevymyslel, údajně vítězí.

Samozřejmě, příčinou Foldynova pokárání může být i jeho dominantní úcta k prezidentské funkci. Já mu ji rozhodně, na rozdíl od Klause a Zemana, nebudu brát. Byli to oni, kteří se po svém setkání na Hradě, bez špetky možné Foldynovi úcty k prezidentské funkci,  s národem podělili o své zkušenosti, jak se na Hradě za dob jejich předchůdce rabovalo a k jakým mankům tam prý docházelo. Oni mohou na šibalské chování upozorňovat a Dienstbier ne? Proč?!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.