František Štván: Náklady na prezidentskou kampaň F + Z psané na futro

03.04.2013 9:00

I to je výsledek přímé prezidentské volby. Rozhodně by neměl být brán, jak u poraženého Fischera, natož u vítěze Zemana na lehkou váhu. A to z jednoduchého důvodu. V touze po moci nebyli ochotni respektovat své reálné cash flow, což není ve skutečnosti nic jiného, než neodpovědné žití na dluh.

František Štván: Náklady na prezidentskou kampaň F + Z psané na futro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Nehledě na to, že jejich dnešní neprůhledné shánění prostředků na splacení dluhu může vyvolávat pocit, že se ze strany dárců nemusí jednat o altruistické jednání, ale o cash flow investiční, kdy s vidinou zisku místo do nákupu technologií, budov či pozemků investují do politického vlivu obdarovaného. Ten totiž může mít pro investora, jak se u nás dnes a denně ukazuje, mnohem jistější výnos, než spekulace na růst ceny zlata.

V rámci objektivity je nutné dodat, že tato varianta platí spíše u Zemana. U Fischera to tak trošku vypadá, jakoby hledal subjekty, které by  zpětně docenily jeho nedávné vládní angažmá. Půjdu ve své fabulaci ještě dál...

Troufnu si předvídat, že by pro Fischerovo umořování dluhu bylo mnohem snadnější, kdyby vešlo ve známost, že zaujme místo XYZ ve vlivných státních strukturách. Samozřejmě se mohu plést a Bůh ví, že si nic jiného nepřeji, ale na případný rozpor s realitou mám na rozdíl od prezidenta nárok, neboť je to on, kdo při každé příležitosti dává najevo, že v zemi není moudřejšího člověka nežli je on sám. Přitom se, co se týče financování své kampaně, nechoval dvakrát moudře, prognosticky erudovaně, natož státnicky. Byl to on, kdo v předvolebním rozhovoru pro MF Dnes  přiznal, že se nevěnuje finančnímu vedení své kampaně a že netuší, kolik ho kampaň bude stát, ačkoliv se před tím chvástal, že to bude v jednotkách miliónů, což mi připomíná "erudované" postoje členů současné vlády a ty ve mně vyvolávají asociaci na pořekadlo o šlápnutí z bláta do louže.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…