František Štván: Nevyjednávání s teroristy a smrt rukojmí

28.06.2013 12:00

Z úst prezidenta Zemana "s teroristy se nevyjednává" vždy znělo přesvědčivě. Co si mám však představit pod jeho aktuálním vyjádřením, že Česká republika udělá pro záchranu dvou dívek unesených v Pákistánu maximum? Pokud tím maximem není stokrát proklamované důsledné nevyjednávání s teroristy, pak se bude dít co?

František Štván: Nevyjednávání s teroristy a smrt rukojmí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Naše vojenské výzvědné služby si od plnění úkolů paní Nagyové odskočí do Pákistánu, kde chrabrým vojenským specialistům připraví podmínky pro silové osvobození unesených děvčat? Nebo slabošské vyjednávání svěříme, stejně jako naše důchody, někomu jinému? Třeba nějaké nadnárodní bezpečnostní firmě, aby se naše trikolóra neumazala od zbabělého, ale u nás za dvacet roků mimořádně opozičně zakořeněného "co za to", což nás stálo tolik, že bychom mohli vyplácet všechna unesená rukojmí na světě. Nebo je prezident Zeman přesvědčený, že jen díky němu se skóre, které ukazuje, kolikrát nás světové mocnosti nechali ve štychu, změní v náš prospěch? Opravdu nevím, jaké jiné otázky bych k vyluštění tajenky, co Zeman nechce vyzradit Tálibánu, položil. Nabízí se ještě jedna, ale ta by Tálibán nezajímala... 

Jak by se mu tato politická tvrdost zamlouvala, kdyby se to týkalo jeho dcery a to. co říká on, by říkal Schwarzenberg? Přijal by to bez nějakého kopnutí do knížecího kotníku?

Budu upřímný. Týkat se to mého dítěte, tak bych prezidentovi, jehož dceru hlídá ochranka i na rande, což  by dělala kdekoliv na světě, pokud by se tam slečna rozhodla vyrazit, vzkázal něco hodně peprného, neboť bych to považoval za hlášku sytého, který hladovému nevěří. Statisícový plat mu na rozdíl od benefitů, jako je okamžitá nejvyšší zdravotní péče pro něho a jeho rodinu, včetně maximální péče o jejich a jeho bezpečí, a to i při chůzi ze schodů, nezávidím. Vycházím totiž z přesvědčení, že by politika měla reprezentovat životní, zdravotní a bezpečnostní péče o dolních deset miliónů. Role mlynáře Libora, povinně svítit vrchnosti v lese, aby nezakopla, a sám si, díky jejich energetické šetřivosti na řadových občanech, natlouct nos, mi nevyhovuje. Komu ano, tak ať se do mne za neúctu k hlavě státu pustí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…