František Štván: Patologičtí ohýbači hřbetů před vrchností, ať raději dál nečtou

04.08.2013 20:14

Nezávidím politikům vysoké příjmy. Ty mi vadí jen tehdy, pokud za ně z mého pohledu pro většinu společnosti nic pozitivního neodvádějí. Nezávidím jim lokaje, kteří jim otvírají dveře, víno, zapalují cigaretu, či jim určují, kam si mají stoupnout. Co jim závidím, to je "nadpozemský" přístup ke zdravotní péči. Proč?

František Štván: Patologičtí ohýbači hřbetů před vrchností, ať raději dál nečtou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Je tu horko, potím se. Jen aby někteří novináři nespekulovali o něčem jiném, zavtipkoval prezident.

Obrazně řečeno. V zájmu široké společnosti by nejen kuchař měl jíst jen to samé, co uvařil jiným, stejně jako majitelé obchodních řetězců, co u nás bez hrozby vykoupání v koši ve Vltavě dokáží prodávat zákazníkům, ale i politici by měli čerpat zdravotní péči v odborném i časovém rozsahu, kterou zákony dopřávají většině spoluobčanům. Tedy i starcům a dětem. Bylo by to v jejich zájmu, neboť se z nich stávají sytí, kteří hladovým nevěří.

V minulosti jsem doslova naskakoval vzteky, když před operací Havla instalovala armáda v dotyčné nemocnici další energetický zdroj pro případ výpadku proudu a selhání náhradního zdroje. Nedokázal jsem a stále nedokáži pochopit, proč stejný strach nechrání i naše operované děti, ale i mne, neboť nevidím jediný pravdoláskovský, ale ani sociálně či občansko-demokratický důvod, proč by papaláši měli mít výhody, které jsou v přímém rozporu s právy zajišťující rovnost občanů. Bohužel, stejný názor jako já nemá ani SPOZ, ačkoliv se právy občanů ve svém názvu ohání.

Zkrátka a dobře. Pokud má "levicový" prezident Zeman k dispozici konzilium 12 lékařů, včetně špičkového stomatologa, z pěti pražských nemocnic a já musel při silných bolestech i měsíce čekat na vyšetření magnetickou rezonancí, která vyvrátila předešlé, ale levné anamnézy, že se nejedná o úraz, ale o projev stárnutí. Pokud já musím takřka při každé návštěvě jakéhokoliv lékaře trávit dlouhý čas v čekárně a dívat se, jak mne vizuálně čiperní "Zemanové" předbíhají, neboť si lékaři se souhlasem pojišťoven, neboť i v pojišťovnách sedí po předbíhání toužící papaláši, určili rozhodovat o pořadí pacientů, tak se mi nemůže nikdo divit, že u mne tento princip vyvolává doslova třídní nenávist a je mi úplně jedno, jestli si patologičtí ohýbači hřbetů před vrchností myslí, že tato nerovnost je zasloužená a proto je  uplatňována po celém světě. Aby bylo jasno. To samozřejmě vím a musím s tím žít, ale když si o tuhle tu výhodu řekne levicový prezident, který notabene svým dobrovolným a mimořádně nezdravým životním stylem není pro občany vzorem, jak pozitivně regulovat čerpání z veřejného zdravotního systému, tak to ve mne probouzí negativní emoce.

Pokud si však tento nadstandard bude Zeman do poslední koruny platit  ze svého, pak je vše v pořádku. V pořádku by samozřejmě nebylo, kdyby dotyčné konzilium konstatovalo, že své vědomosti a schopnosti hlavě státu dává darem, ale zapomnělo by ho léčit ve svém volnu a mimo státem placené zdravotní prostory.

A to nejdůležitější nakonec. I u lékařů - politiků (ministrů zdravotnictví) by mělo platit, že hlavní reklamou jejich schopností je rychlá dostupnost co nejkvalitnější zdravotní péče všem občanům a ne účast ve zdravotním konziliu prezidenta. To by se mohli považovat za odborníky na svých místech i kdyby se v Podhradí léčilo zaříkáváním. Ruku na srdce. Možná i na to pod dohledem, jako zázrakem zdravím kypícího prezidenta, brzo dojde.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…