František Štván: Poslanec Šlégr si narozdíl od Klause na Boha nehraje

21.08.2012 14:04

Každý soudný člověk musí nad lidmi, kteří s nepřehlédnutelnou jízlivostí zdůrazňují, že poslanec Šlégr (NS-LEV21) a nejen on, nechce za doktora Ratha zaplatit kauci, nechápavě kroutit hlavou, ačkoliv za něho nabídl soudu SPOLEČENSKOU záruku, v žádném případě záruku PENĚŽNÍ, jinými slovy kauci...

František Štván: Poslanec Šlégr si narozdíl od Klause na Boha nehraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Přehlédnout tento rozdíl může jen člověk konající ve zlém úmyslu a nebo člověk jehož IQ mu znemožňuje rozeznat rozdíl mezi slovem Praha a aha. Přitom náš právní řád dává obžalovaným právo na společenskou, ale i peněžní záruku, což znamená, že šlo ze strany poslance Šlégra o legitimní právní akt, stejně jako je legitimní institut presidentské milosti, u které se v pár větách, podle mne po pochopení mého údivu velmi důležitých, zastavím.

Kdyby by doktor Rath miláčkem štěstěny, přesněji řečeno, presidenta Klause, tak by skončil jako podnikatel a sponzor ODS Zdeněk Kratochvíl, stíhaný k vůli podezřelým obchodům s akciemi, úplatná inspektorka cizinecké policie v Karlových Varech Radka Kadlecová, spolupracovníci zavražděného podnikatele Mrázka Karel Steiniger, Miroslava Pragerová, Jarmila Morávková a Jan Kondler, kteří se dopustili daňových a úvěrových podvodů, podnikatel Jiří Kotík, čtyřikrát soudem na deset roků odsouzený za půlmiliardový podvod, nebo za podplácení a zpronevěru odsouzená ex ředitelka Metropolitní univerzity Praha Anna Benešová. A co že by se mu stalo?

Nic menšího než, že by díky Klausově milosti, který si i po těchto, byť legálních, "monarchistických úletech", ne nepodobných právu první noci, chodí po světě nafoukaný jako páv, byl na svobodě. Poslanec Šlégr narozdíl od Klause ani nenaznačil, že je D. Rath nevinný, pouze společenskou zárukou vyjádřil přesvědčení, že čekáním na svobodě D.Rath neovlivní vynesení spravedlivého trestu. Na závěr podotýkám, že Klausovým neviňátkům, potažmo jejich dětem, ani náznakem nehodila justice klacek pod nohy v podobě 14 milionové kauce. A to i přesto, že je D. Rath v rozsahu nominálního obvinění proti mnohým z výše jmenovaných učiněný troškař. Tím ho neomlouvám, pouze to konstatuji.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.