František Štván: Senior Zdeněk Pernes měl Okamurovi lépe naslouchat

14.12.2013 12:07

Poslanec Okamura je pro mne díky svým "svérázným " etnickým názorům, které mi dokáží nahnat husí kůži, politikem, kterému bych chod této země do rukou rozhodně nesvěřil. To mi však nebrání s ním souhlasit, pokud je souhlasit s čím.

František Štván: Senior Zdeněk Pernes měl Okamurovi lépe naslouchat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Jeho návrh, aby byl seniorům  nad 70 let přidělen jakýsi právní ochranný rámec, jako je tomu u mládeže do 18 roků, má podle mne pozitivní logiku a v žádném případě z něho nedovozuji, že by jím byla dotčena právní způsobilost, natož čest této věkové skupiny. Podle mne by realizace jeho myšlenky byla varováním pro "obchodníky", ne nepodobná varování prodejcům alkoholu či cigaret, aby zvážili, komu své zboží prodávají, neboť "šmejdi" mají svůj biznis plán založení na separování starých lidí od jakékoliv možnosti se poradit a kvalitně si rozmyslet, jestli to co je vydáváno za neskutečně kvalitní zboží, skutečně tak kvalitní je a nabízená cena tomu  odpovídá. Že se vůči Okamurovi vymezili různí pravicoví "Kalouskové", kteří  na stejném principu jako "šmejdi",  tedy na přemršťování cen, ale za veřejné zakázky, zbohatli a bohatnou, mne nepřekvapuje. Že vůči němu vystartoval předseda Rady seniorů ČR pan Zdeněk Pernes nechápu a právě jemu si dovolím věnovat pár vět.

Myslíte si pane Pernesy, že by Vaši dědicové, pokud by jste disponoval majetkem, který by jim po Vaší smrti dovolil splnit si i ta nejbujnější přání, nenapadli Vaši duševní způsobilost, kdyby jste začal svůj majetek přepisovat na svůdnou mladici a utrácet za ní všechny peníze, a jí samotnou, že by nenazvali  "šmejdem", který zneužil váš věk a díky tomu Vás  připravila o celoživotní plody své práce a je o dědictví? Jste si jistý, že by se spokojili s Vašim tvrzením, že jejich táta je i přes vysoký věk právně, tedy  nesenilně, maximálně způsobilý? A jste si jistý, že kdyby se za svůdnou mladicí zabouchly dveře Vašeho domova, který by jste na ní také přepsal a nechala Vás bez prostředků, že by jste své selhání neomlouval argumenty, že jste nebyl schopný rozeznat oč jí ve skutečnosti šlo? Já si myslím, že by jste tak nějak podobně na tento hypotetický příběh, pokud by se Vám stal, reagoval.

A právě proto, aby lidé ve vysokém  věku dostali větší možnost zvrátit svá, za jiných věkových podmínek jinak  legálně učiněná právní rozhodnutí,  poslanec Okamura nepochybně navrhoval co navrhoval.Díky tomu jsem přesvědčený, že jste nepočítáním do tří, než jste  na něj začal reagovat, vykonal pro seniory medvědí službu. Všichni senioři, kteří na rozdíl od Vás preventivně  do tří  počítají, čímž dokazují, že zrovna oni by zvláštní  právní ochranu v tuhle chvíli skutečně nepotřebovali, by Vám to měli spočítat a odvolat Vás z veřejných prostředků placené funkce, neboť  Vaše mentální fanfarónství nemělo s ochranou jejich zájmů  vůbec nic společného. Stejně jako s ní nemají nic společného  stejně jako Vy na Okamuru útočící "Kalouskové".

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…