František Štván: Stejný osud sdílí i lidé mimo Důl Paskov. ČMKOS, spojte nás

19.09.2013 20:10

Nejhorším výsledkem dnešní lidské otupělosti je, že je většina z nás ochotna vnímat jakoukoliv negativní informaci jen pokud má větší množství obětí.

František Štván: Stejný osud sdílí i lidé mimo Důl Paskov. ČMKOS, spojte nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil

Vraždy, silniční nehody jedinců a jejich sebevraždy v podstatě nikoho nezajímají. Masakry, nehody plně lidmi naložených vozidel a hromadné sebevraždy, ano. Stejně tak jsou na tom jednotlivci, kteří dnes a denně přicházejí o práci. Zajímaví jsou maximálně pro statistiky, jinak jejich (a)sociální osud média, veřejnost a politiky nezajímá. Hrozba hromadného propuštění na Dole Paskov je však jiná káva.

Zvlášť, když ohrožení horníci vyjdou do ulic, aby "kapitálu" připomněli, že jeho strom nemusí růst do nebe. Nasraný(tento expresivní výraz je na místě) tisíce horníků, pokud by se jim Bakala připletl do cesty, by jeho miliardy nezastavily. Stejně tak by si před nimi nepustil ústa na špacír prezident Zeman, který se nechal slyšet, že kdo odmítne práci, neměl by dostávat finanční výpomoc od státu. Už vidím, jak se masy horníků poslušně chytají košťat a lopat, aby sociální podporu, na kterou si platili sociální pojištění, vyměnili poslušně za podřadnou práci a mzdu, aby  "Bakalům" a mravokárcům "Zemanům" uklidili chodníky a silnice.Už je vidím, jak poslušně, pokud na ně nezbudou košťata a lopaty v řádném pracovním poměru,  nastupují k veřejně prospěšným pracím, aby za dávky, na které si připláceli, něco pracující veřejnosti odvedli.

Jsem přesvědčený, že pokud budou horníci z Paskova držet při sobě a pokud se k nim v ulicích přidají solidárně horníci z jiných Bakalových dolů, ale i horníci z dolů jiných vlastníků, tak se o ně stát, ač se dnes politici tlučou v prsa, že ne, postará. Nezávidím jim jejich výjimečné postavení, pouze bych si přál, až jim budeme držet palce či je budeme aktivně v ulicích podporovat, abychom si společně uvědomili, že máme obrovskou šanci si urychleně vyvzdorovat  změnu legislativy, aby se přestalo ve státní kase krást,  a aby se vše co se z ní nakradlo, zpětně, díky tvrdým represím "Finančáku", vrátilo. Možná si to neuvědomujeme, ale v  jednotě všech odborářů a nezaměstnaných ze všech koutů naší vlasti, je větší síla(naděje), která by tuto společnost mohla přivést k nápravě, NEŽ PŘEDČASNÉ VOLBY. Tváří v tvář nasraným horníkům a všem ostatním, kterým také došla trpělivost, by si netroufli "Kalouskové", "Němcové", ale i "Zemanové"  lidi povýšeně převychovávat, natož jim vnucovat, že by si měli uvědomit, že pro ně musí být větší hodnotou svoboda, než jistota obživy a že je dobře, že jsou pryč časy, kdy musel být na prvním místě viděn člověk. Zkrátka a dobře.

Stejný osud sdílí i lidé mimo Důl Paskov. ČMKOS, spojte nás! Co nejrychleji!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…