František Štván: Úlehla a Florián jsou lakmusovým papírkem (ne)zásadovosti

09.08.2013 7:27

Ve středu, během hlasování o vyslovení důvěry Rusnokovy vlády, mnohokrát z úst pozdějších vítězů zazněly opovržlivé narážky vůči přeběhlíkům, ze které jsou považováni poslanci či poslankyně, kteří svůj mandát vykonávají mimo stranu za kterou kandidovali. Přeběhlíkem se jakýkoliv poslanec může stát několika způsoby.

František Štván: Úlehla a Florián jsou lakmusovým papírkem (ne)zásadovosti
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Nejznámější a nejodpornější z těchto způsobů je přeběhnutí v zájmu  ekonomickému profitu. Další kvůli lidským poměrům, které ve straně vládnou, ale přeběhlík z donucení přesto dál hlasuje v intencích programu za který byl zvolen. Nebo, když se v rozporu s většinovým usnesením rozhodne hlasovat či nehlasovat a je, za zběhnutí k nedodržování většinového rozhodnutí, ze strany vyloučen.

Aktuálními přeběhlíky, dle posledního vzoru, jsou poslanci za ODS Úlehla a Florián. Díky jejich přeběhlictví - které prognózovali jen lidé kolem prezidenta Zemana, což v lepším případě zavání okultismem, v horším štěstím, které přeje připraveným - se veřejnost dozvěděla, že pravicová 101 ve sněmovně neexistuje, což mi rozhodně vrásky nepřidělává. Díky této informaci se však rozjel mechanizmus předčasných voleb, který na ústech těch, kteří pár chvil před tím opovrhovali přeběhlíky, vykouzlil nefalšovaný úsměv vycházejí z náhlého pocitu štěstí.

Uvědomují si tito lidé, že jejich rozzářené tváře jen nahradily roztok, ve kterém lakmusový papír reaguje zbarvením na jeho kyselost ? Možná ano a je jim to jedno. Možná ne a proto jim (Tejcovi, Filipovi, Bártovi a dalším) jejich nezásadovost, která není nic jiného než nectnost, pro pořádek připomínám.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

12:26 Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

Denní glosa Václava Klause