František Štván: Vedení ČSSD, takto se proti pravici nebojuje...

06.10.2012 12:19

Ministr práce a sociálních věcí Drábek (TOP 09) po vzetí svého prvního náměstka a blízkého přítele v jedné osobě do vazby ohlásil svoji rezignaci. Výmluvy, které ji doprovázejí, jsou trapné z mnoha důvodů.

František Štván: Vedení ČSSD, takto se proti pravici nebojuje...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

Jeho doslova naivní rozlišovací schopnosti o tom jak má státní úředník v pracovní době ovlivňovat rozhodnutí privátní firmy stěžující si u antimonopolního úřadu, že jím řízené ministerstvo nevyhlásilo na veřejnou zakázku výběrové řízení, vysvětlují příčinu fatálního rozkradení našeho státu.

Ministr Drábek naprosto pregnantně prozradil národu, že "něco za něco" a "já na bráchu, brácha na mě" je pevnou součástí jeho politického portfolia. Ani se mi nechce uvažovat, kolik už jeho šibalský postoj stál státní pokladnu. Naléhání na jeho demisi z opozičních stran bylo naprosto legitimní.

Přesto by to ČSSD nemělo bránit v tom, aby co má sama ráda dopřála druhým. Hlavním smyslem jejího jednotného metru by mělo být zabránění logické argumentaci lidí, jako je stranický kolega Drábka, ministr financí Kalousek. Ten naprosto správně vyzval ČSSD, aby TOP 09 a vládě nedávala knížecí rady, když po zatčení a vzetí do vazby náměstka hejtmanky Ústeckého kraje Koudy (ČSSD) hejtmanka Vaňhová (ČSSD) nešla Drábkovi příkladem. To podle mne ve svém výsledku bude příčinou, že jí kauza kolem Drábka politicky (voličsky) nepoškodí tolik, jak by měla.

Zkrátka a dobře. Vlastními špatnými příklady by se proti pravici bojovat nemělo. Bohorovnost hejtmanky Vaňhové a slabost centrálního vedení ČSSD jde naprosto evidentně proti zájmům obyčejných lidí, neboť absencí vlastního pozitivního příkladu, jak se má strana postavit k vazebnímu stíhání svých stranických šibalů, moc pravice neoslabují! Naopak ji posilují!! Lidé si možná řeknou, že volit levici místo pravice je jen krok z bláta do louže!!!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…