František Štván: Vybojuje Zeman pro SPOZ i pravicové hlasy?

14.09.2013 10:53

Nepochybně, neboť jeho slova: „Jestli je někomu práce nabídnuta a on odmítne, pak se jen doma se sociálními dávkami vysmívá těm, kteří pracují třeba jen za minimální mzdu,“ by nepochybně mohla být součástí pravicového ekvivalentu textu písně Práce, která byla od roku 1922 součástí prvorepublikového zpěvníku pro vyšší ročníky obecných škol. To připomínám jenom proto, aby mne nikdo nemohl neprávem obviňovat z šíření bolševických myšlenek, neb bolševik v žádném případě nejsem. Abych byl správně pochopen, připomenu část její první sloky.

František Štván: Vybojuje Zeman pro SPOZ i pravicové hlasy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Vše, čeho člověk užívá, z šlechetné práce vyplývá"...

Každému rozumnému člověku musí být jasné, že je tato "prvorepubliková" myšlenka, šířená tehdejším Masarykovským školským systémem, v přímém rozporu s dnešní společenskou realitou. Proto nechápu, proč s převýchovou obyčejných lidí prezident Zeman nepočká do doby, kdy přijetím přísného, přesněji řečeno, civilizovaného zákona o prokazování původu majetku, nebude v naší zemi možné, aby si tunelář, předražovatel veřejných zakázek, nepoctivý politik na všech úrovních veřejného života, bezstarostně užíval, co z nešlechetné práce pro něho vyplývá.

Vsadím se o co chcete, že Zemanovo přání zhmotněné do legislativní podoby, pokud na něm bude trvat, bude, na rozdíl od přísného zákona o prokazování původu majetku, novým Parlamentem ČR neprodleně schváleno. Ti co si myslí, že je to bič na líné Romy se šeredně pletou. Je to především bič na obyčejné lidi.

 Zaměstnavatelé, ač současné společenské zřízení nikdy nezajistí plnou zaměstnanost i kdyby každý Čech a Rom měl genetickou výbavu pracovité včeličky, mohou díky Zemanovi dostat mocnou zbraň. Buď bude po jejich a nebo lidé budou v nejtěších chvílích svého produktivního života sdílet osud, který jim na náměstích, v rámci prezidentského putování po vlasti, linkuje Zeman. Zkrátka a dobře.

S velkou pravděpodobností  po volbách budeme společností, která díky volebnímu úspěchu SPOZ, pro kterou jsou myšlenky Zemana zákonem, přednostně uplete bič na údajné lenochy, ale zloděje veřejných prostředků, kteří se dál ze svých honosných sídel tu či v Monaku budou vysmívat nejen těm, kteří pracují za minimální mzdu, otravovat nebude.

Že i mnou zvolený levicový(?) prezident bude zametat schody od zdola jsem opravdu netušil. Povinnost přijmout jakoukoliv práci bylo osudem otroků. V civilizované společnosti by se to dít nemělo a také se to neděje, neboť ne každý člověk má na to, aby uklízel pitevnu, přestýlal v bordelu po komerčním aktu postele, nebo čistil podělané záchody. Pan prezident by to měl chápat, neboť sám, ač při každé příležitosti dává najevo svoji údajně mimořádnou inteligenci, nemá dostatek mentální vůle přestat ze dne na den kouřit a pít alkohol, ačkoliv si tím ničí zdraví a zbytečně odčerpává veřejné prostředky vynaložené na jeho léčbu. Když myslí na veřejné prostředky, měl by chlapsky začít u sebe a ne v roli sytého kádrovat hladové a poštvávat proti mim flustrované spoluobčany.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…