František Štván: Vyvěšení trenek na Hradě nebylo umělecké dílo

22.09.2015 14:27

Aby bylo jasno. Jedinou ostudou státu z výměny trenek za prezidentský prapor je fatální selhání ostrahy Hradu. Dokonale demonstrovalo neschopnost našich represivních složek a zároveň mi vysvětlilo, proč pod okny mého bytu beztrestně porušují nepřizpůsobiví řidiči dopravní značky lemující chodník. Ryba prostě smrdí od hlavy.

František Štván: Vyvěšení trenek na Hradě nebylo umělecké dílo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Trenky samotné národní ostudou nebyly, natož globálního rozsahu. Svět přeci nemohl přehlédnout fakt, že i Hrad jen přihlížel po-sametovému, řádně nepotrestanému vytunelování a rozkradení republiky. Tohle je naše skutečná národní ostuda !!! Nevidím důvod proč to politikům nepřipomenout. S jedním názorem, byť dokonce právním, souhlasit nemohu. Vyvěšení trenek mohu považovat za recesi či politickou provokaci, ale ne za umělecké dílo automaticky hodné ochrany svobody projevu a to jenom proto, že se pseudokominíci za umělce považují. Tímto postojem by umělci (Kde je de iure stanoveno kdo je či není umělec?) potvrdili, že jim náš "sametový" dvojí právní metr vyhovuje. Tedy, že řidič autobusu umělec není a proto jeho přimalovaná tykadla na portréty politiků uměleckým dílem nebyla a tak do basy patří. S nadsázkou řečeno se sami chovají jako fanatičtí příznivci Miloše Zemana, pro něž jeho prezidentská kunda sem, kunda tam byla ztělesněním Husova poselství vyjádřené na prezidentské vlajce. Tedy, že pravda(podle nic i přesný překlad ) vítězí, ale v běžném životě člověka takto se vyjadřujícího považují za hulváta. Zkrátka a dobře. Politici a ti co je ovládají si u nás v podstatě dělají co chtějí. Mám snad mlaskat blahem, že k nim přibudou i údajní umělci, možná plnící zájmy jedné politické skupiny (kmotrů) v touze beztrestně zdiskreditovat druhou?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.