Lubomír Man: Tohle je humor z nenávisti, blbosti a sprostoty

22.09.2015 15:31

A to od samého začátku - a dokonce i od svého názvu - řadícího tyhle podivné lidské tvory s neukojitelnou touhou se producírovat, do stejného biologického druhu, jakým jsou Pussy Riot.

Lubomír Man: Tohle je humor z nenávisti, blbosti a sprostoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na druhé nádvoří Pražského hradu

Přemalovali tank na růžovo a vůbec si neuvědomovali – anebo spíš v důsledku chybějící mozkové hmoty v jejích lebích nebyli schopni si uvědomit – že bez tohoto tanku a tisíců jim podobných, a se statisíci tankisty, kteří v těch tancích uhořeli, by se vůbec nenarodili, protože jejich potenciální rodiče by jen proto, že byli Češi, skončili na roštech spalovacích pecí v Osvětimi, Majdanku, Sobiboru a dalších k tomu účelu zřízených táborů, třesoucích se už i s jejich zaměstnanaci nedočkavostí na to, aby hned po Židech začali na ty rošty pokládat právě Čechy (viz Bormannův oběžník č. 28/42 z 8. června 1942).

Už tehdy, podle zákonů republiky, měli být tito tzv performeři za svůj hvandalský čin soudně stíháni, ale svedlo se to zřejmě na nevykořenitelné puzení nás, Čechů, po legraci, takže performerům to s ohledem na národní kolorit vyšlo, čímž se jim otevřela cesta k činům ještě světobornějším.

A co je v rámci republiky světobornějšího než pošpinění Pražského hradu? Už dva a půl roku žere tyto nenávistníky skutečnost, že tam lid v jakémsi svém idiotském hlasování s převahou téměř celého jednoho milionu hlasů poslal Miloše Zemana, a nikoliv jejich žhoucího favorita Schwarzenberga. Clověka podle jejich gusta, šlechtice mezinárodního rodu a člověka čistě západního, člena Bilderbegu, kde se ve skrytu a stínu vytváří příští podoba světa, a nikdo se tam neptá ševce, instalatéra či prodavačky, jaký názor na to či ono mají oni, jako se ptali v té šílené prezidentské volbě u nás, a kde to pak proto dopadlo tak, jak to dopadlo. K čertu s takovým hlasováním a k čertu s demokracií, jestliže k ní hlasování přištípkářů či podavačů všeho druhu patří, říkají performeři, a jsou skálopevně rozhodnuti dovést všelidovou prezidentskou volbu a s ní i v té to volbě zvoleného prezidenta Zemana ještě teď - v průběhu jeho prezidenství - vniveč a zmarnění, a tak snad přece jen na zbytek prezidentského období dostat na Hrad člověka, který tam podle jejích názoru patří.

Dosáhnout toho cestou demokratickou je ovšem babsky změkčilé, kdežto oni jsou pro ráznou akci, která vyrazí národu dech z těla - a tak to vymyslí zhruba tak, jako s tím tankem. Výsostnou prezidentskou standartu, jeden z nejvyšších symbolů naší státnosti, stáhhnou ze stožáru nad Hradem, kamsi ji odloží, a místo ní vytáhnou na stožár obří červené trenýrky. V naději, že tímto unikátním kouskem se jim podaří zesměšnit i zostudit prezidenta republiky v očích spoluobčanů natolik, že snad konečně přestane prezidentovat a přijde po něm konečně ten druhý. A současně i v pevné víře, že jim samozřejmě i tohle musí projít, stejně tak, jak jim prošel ten tank.

Protože humor je solí Čechů – není liž pravda? A měl by snad někdo odvahu proti humoru něco mít?!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.