František Štván: Zeman se hrubě plete. Naší ekonomice charita nepomůže

14.02.2013 16:32

Bohužel mám pocit, že založením nadace na dobrovolné umazávání státního dluhu - jejíž náklady na provoz klidně mohou být pověstným korytem (jemněji řečeno, pohodlnou sociální sítí) pro jemu hodně spřízněnou duši - Miloš Zeman naznačil, že svým předvolebním slibům, jak s korupcí, která státní kase pouští žilou, zatočí, sám nevěřil a nevěří.

František Štván: Zeman se hrubě plete. Naší ekonomice charita nepomůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman zpívá státní hymnu

Naší ekonomiku, a to nepochybně vědí i lidé, kteří ani zdaleka nedosahují jeho IQ, nemůže zachránit charita. Důkazem je stále přítomné rozkrádání "charitativních" dotací z EU, které se, díky dlouhodobě sofistikovaně budovanému propojení politiků, soudců a vyšetřovatelů z řad policie, nedaří, navzdory stále se opakujícím předvolebním slibům, zastavit. Zkrátka a dobře.

Naší ekonomiku podle mne může zachránit jen kobercový nálet, při kterém budou na zlodějské území svrhnuty neprůstřelné zákony z dílny poctivých zákonodárců. Spolu s nimi poctiví soudci a stejně tak "postižení" policisté. To je však méně jednoduché, než zřízení nadace s číslem účtu a furiantské přihození do pinky státního rozpočtu, což vypadá jako připravená omluva, že Miloš Zeman nebude schopen ze svého prezidentského úřadu politicky zajistit, aby si přirozenou (poctivou) cestou přišla naše státní kasa na své. Mám pocit, že by se taková situace dala vyjádřit dvěma slovy: Sliby chyby.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…