František Štván: Zemanova politická "masturbace"

28.12.2013 21:13

Ano, Zemanův vánoční projev lze podle mne v přeneseném slova smyslu k autoerotice přirovnat, neboť jsem ho především vnímal jako snahu před veřejností, což je mimochodem splněná podmínka pro použití slova exhibicionismus, uspokojit sám sebe. Upřímně řečeno, jinou formu podle mne prezident Zeman ani nemohl zvolit, neboť za takřka rok jeho panovaní na Hradě se v naší společnosti nic k lepšímu nezměnilo. Možná jsem něco zásadního přehlédl, ale co by to tak mohlo být?

František Štván: Zemanova politická "masturbace"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Demisi Nečase mu přihrála nastávající paní Nečasová svojí nabubřelou hloupostí. Rusnokova (jeho) vláda, kromě enormního rozdávání veřejných zakázek bez řádného výběrového řízení, čímž možná potěšila jen mikroskopickou skupinku Zemanových voličů, pro blaho dolních deseti miliónů nic co by stálo skutečně za řeč nevykonala. Ke kompletní sestavě ústavních soudců lze také říci jen to, že by se oprávněnost jejich zařazení do sestavy, stejně jako se tak dělo u trenéra fotbalové reprezentace Bílka, měla hodnotit až podle výsledků. Založení prezidentského konta na snížení státního dluhu, v kontextu navýšení rozpočtu Hradu na pohoštění o částku, která je větší než Zemanův vklad na tento fond, vnímám účetně jako nulu co od nuly pojde či jako ekvivalent okřídlené hlášky Š&G - já tu dobročinnost nebudu dělat zadarmo. Co se týče zlepšení vztahů ČR s institucemi EU, tak k nim podle mne spolehlivě dojde až tehdy, kdy přestanou mít pocit, že je naši vyvolení především chtějí co nejvíce okrást.

Prezidentovo vychloubání, že narozdíl od svých předchůdců neudělil žádnou amnestii, také vnímám jako sporné.  Prezidentskou amnestii lze podle mne udělit i tím, když prezident ve svém vánočním projevu  ještě nesestavené vládě nevyhrožuje, že pokud mu nepředloží alespoň legislativní ideu, z které by bylo patrné, že do boje proti korupci a okrádání státu nasadí mimořádně účinné, tedy přísné zákony a technické prostředky (registrační pokladny pro všechny), které nebude možné nějakou právnickou fintou obejít, tak jí nepožehná!!! A neboť si tyto podmínky, které by byly zároveň transparentním poselstvím dolním deseti miliónům, že na Hradě konečně sedí muž, který nemyslí jen na sebe a jemu věrné, v projevu nekladl, tak si i dnes řada šibalů, stejně jako ti, které osvobodily předešlé prezidentské amnestie,  může oddechnout. Konec konců i Babišem slibované vymetání Augiášova chléva postrádá tvrdé legislativní obrysy.

Kdo ví, možná  se na rétorické politické nekonkrétnosti, která má obrovskou výhodu, že ji nelze podrobit inventuře, s Babišem při předávání vánočního prezentu ve formě Kosteleckých uzenin, které Babiš v přímém TV přenosu označil jako uzeniny, které panu prezidentovi již dlouho chutnají, což byla nepovolená reklama jako prase z kterých jsou vyrobeny, oba pánové domluvili. Samozřejmě si nepřeji nic jiného, než aby se vše co jsem z vánočním projevu prezidenta vyčetl, nikdy nerealizovalo.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.