Hnutí život: Beztrestné porušování zákonů pod dohledem ministrů Sobotkovy vlády

17.09.2016 16:40

Nejviditelnějším porušováním zákonů v ČR je hospodaření v Národním Parku Šumava, kde na základě falešných a nepravdivých tvrzení o samovolné obnově lesa vznikly po orkánu Kyrill (18.-19.1.2007) a následné kůrovcové kalamitě rozsáhlé holiny. Sázka na samovolnou obnovu přírody a prosazení protizákonné (z.č.289/1995 Sb. Lesní zákon) bezzásahovosti i po devíti letech dokládá, že se příroda a les neobnovují, ztrácí se zásadní funkce lesa tím, že není ani náznaku obnovy lesních porostů, ztrácí se biodiversita území a vše usychá, je ohrožena hydrologické funkce celého území jako zdrojnice vody, a řadu dalších funkcí spravované území neplní.

Hnutí život: Beztrestné porušování zákonů pod dohledem ministrů Sobotkovy vlády
Foto: NP Šumava
Popisek: Národní park Šumava

Výsledkem jsou již nevratné procesy aridizující krajiny a obnova lesa - nenahraditelné složky životního prostředí bude nesmírně nákladná a obtížná. Pokud máme dnes již jasné důkazy o zcestné a škodlivé koncepci BEZZÁSAHOVOSTI, musí být koncepce zrušena a naopak neprodleně zajistit předpoklady pro zachování lesa, péči o les a obnovu lesa jako cenného národního bohatství.

Z.s. Hnutí život se na Vás obrací s prosbou o pomoc vytvoření takového informačního pole, které přinutí politiky ke změně postojů k NP Šumava, odmítnou šílenou bezzásahovost a budou jednat ve veřejném zájmu a naplňovat zákonné ustanovení i slib poslance.

Není a nemůže být dlouhodobá tolerance politiků ČR k poškozování životního prostředí většině společnosti lhostejná a musíme všemi prostředky na protiprávní postup upozorňovat a trvat na napravení chyb a škod. Důkazů o nevhodné koncepci uplatňované v NP Šumava je stránkách Hnutí život (ZDE) uvedena celá řada.

Předem děkujeme za podporu a spoluprací vytvoříme zdravé životní prostředí, které posílí předpoklady pro spokojený život většiny občanů ČR.

Ing. Jaroslav Novák
místopředseda Hnutí život z.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…