Iniciativa Loterie bez hazardu píše premiéru Sobotkovi. Bojí se bujení patologických hráčů, kvízomatů, černých heren...

26.04.2015 11:53

Iniciativa Loterie bez hazardu píše premiéru Bohuslavu Sobotkovi Žádost o zohlednění průběhu petiční akce:

Iniciativa Loterie bez hazardu píše premiéru Sobotkovi. Bojí se bujení patologických hráčů, kvízomatů, černých heren...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Vážný pane premiére,

obracím se na Vás jménem iniciativy LOTERIE BEZ HAZARDU, která reprezentuje více jak 60 000 občanů České republiky, kterým dává práci legální loterní průmysl, abychom Vás seznámili s průběhem námi organizované petiční akce a apelovali na Vás, abyste níže uvedené argumenty zohlednil do rozhodování Vlády ČR v souvislosti s projednáváním návrhu novely loterního zákona č. 202/1990 Sb. (sněmovní tisk č. 437).

Naše iniciativa LOTERIE BEZ HAZARDU spustila začátkem letošního roku celonárodní petiční akci, jejímž cílem bylo upozornit na závažné důsledky neuvážené a přehnané regulace loterního průmyslu. V tuto chvíli se pod tuto petici podepsalo přibližně 10 tisíc občanů České republiky, přičemž počet petentů se nadále zvyšuje. Petice je přílohou tohoto dopisu.

Jak je z textu petice zřejmé tisíce občanů České republiky mají vážné obavy z toho, že by neúměrný, restriktivní a daňově likvidační legislativní zásah do tohoto legálního průmyslového odvětví znamenal eskalaci problémů s nelegálním hazardem, patologickým hráčstvím a velmi nízkým příjmem veřejných rozpočtů z tohoto segmentu legálního podnikání. Petenti zároveň apelují na to, že v oblasti loterního průmyslu je nezbytně nutné vyřešit především problematiku nelegálního hazardu (černé herny, kvízomaty, kiosky, nelegální hazard na internetu nebo chytrých telefonech) a kolizi současného loterního zákona s evropským právem.

Se znalostí předkládané novely loterního zákony, kterou bude Vaše vláda projednávat, však musím konstatovat, že tento legislativní návrh ani jedno z výše uvedených očekávání nenaplňuje a tedy neřeší nejpalčivější problémy, které jsou spojovány s provozováním heren, kasin a loterií jako takových.

Vážený pane premiére, rádi bychom Vás tedy požádali, abyste odmítl předkládanou novelu loterního zákona jako zcela nesystémový krok a trval na tom, aby kompetentní ministerstvo financí předložilo návrh zákona, který skutečně vyřeší problémy provozování loterií v České republice a především konečně udělá přítrž dramatickému rozmachu nelegálního hazardu u nás. Budu rád, když naší žádostí vyhovíte. Zároveň si Vás dovoluji požádat o Vaši odpověď na tento dopis.

Jarmila Novotná, Iniciativa Loterie bez hazardu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla