Celní správa: Kontroly hazardu v roce 2023

22.02.2024 13:07 | Tisková zpráva

Celníci zajistili při kontrolách hazardu v karlovarském regionu během loňského roku 36 nelegálních herních automatů.

Celní správa: Kontroly hazardu v roce 2023
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Jednou z priorit celní správy je kontrola provozování hazardních her. Celníci vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na nelegální, tak i na legální provozování hazardních her.

Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj provedli v loňském roce s tímto zaměřením 50 kontrol, z nichž 39 bylo pozitivních. Ve 27 případech provozovatelé porušili zákon v souvislosti s legálním hazardem, kdy například neprovedli identifikaci návštěvníka při vstupu do herny, neověřili jeho věk, či evidenci v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách.

Ve 12 případech celníci odhalili nelegální hazard, přičemž zajistili 36 nelegálních herních zařízení v hodnotě 3,6 milionů korun.

Nelegální automaty celníci z provozoven odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona projednávají v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…