Iniciativa Proti projevům nenávisti: Do Prahy přijede Wilders či Le Penová. Chystají se protesty

12.12.2017 9:03

16. prosince se v Praze uskuteční konference ENF za účasti například Tomia Okamury z SPD, Marine Le Penové z Národní fronty (FR) nebo Geerta Wilderse ze Strany pro svobodu (NL). Frakce Evropa národů a svobody (ENF) sdružuje strany euroskeptické až nacionalistické, povětšinou také s protiimigrantským programem. Kongres se uskuteční v TOP Hotelu Praha. Místo konání zjistila iniciativa Proti projevům nenávisti jako první, díky stykům v Evropském parlamentu.

Iniciativa Proti projevům nenávisti: Do Prahy přijede Wilders či Le Penová. Chystají se protesty
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Právě proti kongresu chystá demonstraci tato iniciativa. Akce s názvem „Za společnou Evropu, bez strachu a nenávisti“ začne v sobotu 16. prosince v 14:00 v lesoparku u metra Roztyly. Následně po několika projevech se účastníci manifestace průvodem vydají k TOP Hotelu Praha. Podporu shromáždění vyjádřily i další iniciativy jako "Proč? Proto!", která pořádala demonstrace proti politice Andereje Babiše nebo Pulse of Europe. Celkově akci vyjádřilo podporu 8 dalších iniciativ a spolků.

„SPD Tomio Okmury si myslí, soudě podle zamítání akreditací novinářům, že můžou zabanovat lidi i mimo sociální sítě. Ale to se náramně pletou. Příští sobotu nás uslyší, i kdyby si tam pořadatelé postavili třeba tři protihlukové stěny. Tady není Okamurov, LePenovo ani Wildersov,“ říká důrazně svolavatel demonstrace Jan Cemper, který je zároveň šéfredaktorem analytického serveru Manipulátoři.cz a zakladatel iniciativy Proti projevům nenávisti. „Naše akce bude striktně nenásilná. Naším cílem je společně ukázat účastníkům konference a českým a světovým médiím, že ČR není nějakým rájem populistů a xenofobů. To dáme vědět hlasitě a doufejme i v hojném počtu, aby nás bylo vidět a slyšet. Znovu ovšem předesíláme, že nestojíme o jakýkoliv konflikt,“ dodává s tím, že jsou domluveny pravidla spolupráce s Policií ČR. „Vítány jsou bubínky, píšťalky, vuvuzely, transparenty a vlajky EU a ČR,“ píše se v prohlášení.

Na shromáždění také promluví řada osobností. Asi nejvýraznější osobou bude Fedor Gál. Muž, který se narodil v koncentračním táboře Terezín a zásadně se vložil do Sametové revoluce, kdy byl spoluzakladatelem slovenského hnutí Veřejnost proti násilí, obdobou českého hnutí Občanské fórum. Na akci také vystoupí socioložka Anna Dumont, která vede Konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty, dále pak bývalý velvyslanec ve Francii Petr Janyška, politička Strany zelených Monika Horáková nebo známý aktivista Jan Vrobel.

Událost na Facobooku: https://www.facebook.com/events/1931735707093985/

Více informací zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…