Ivan Jordák: Kam směřujeme?

12.05.2017 10:15

Po šťastné výhře na MS v hokeji nad Norskem, jsme si pustili zprávy, čekaje ve sportovní části ty nejlepší okamžiky zápasu. Myslím pro nás, ne pro Nory. Byli jsme překvapeni, že napínavé okamžiky byly tohoto dne, takřka ve všech činnostech.

Ivan Jordák: Kam směřujeme?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Co se týká sportu, do popředí se dere příběh pana Pelty.

Pan prezident dá milost panu Kajínkovi. Dovoluji si připomenout povídku Karla Čapka „Případ Selvinův“ z povídek z jedné kapsy. Rád bych také věděl, jak celou věc chce pan prezident ukončit. Nemyslím si, že v tomto případě může být udělení milosti konečnou. Pan Kajínek dostal u soudu doživotní trest odnětí svobody a několikrát mu byla zamítnuta obnova řízení. Je potom řada věcí k řešení. Třeba náhrada panu Kajínkovi za způsobenou újmu. Potrestání těch, kteří toto zavinili, nebo se vyřeší vše obvyklým, „vlk se nažral a koza zůstala celá“. Popřípadě bude ukončen tento případ, že se řekne panu Kajínkovi, „buď rád, že jsi rád, že to nakonec takto dopadlo, a raději někam zalez“. Už se to údajně několikrát stalo.

V Praze a dalších městech se prý demonstrovalo proti prezidentovi a ministru financí. Tedy demonstrace byla jen proti někomu, ale za koho, jsem nějak nemohl nalézt, pokud nebudu brát vážně zprávu, že dva kandidáti do voleb prezidenta, tu měli své stánky. Také svolavatelka akce uveřejnila, že nejde o podporu nikoho, jen o vyjádření nesouhlasu s jednáním pánů ministra financí Babiše a prezidenta Zemana.

Říkalo se, „někdo má rád holky, jiný zase vdolky“. Platí to snad i v politice? Možná u voleb, kdy každý vybírá toho, který mu něčím vyhovuje. Potom by měli všichni postupovat v rámci právního řádu, a ne tento řád přizpůsobovat a vysvětlovat podle svých současných potřeb. Všichni ústavní činitelé se jimi stávají až po složení slibu, kde je mimo jiné, že budou dodržovat ústavu a zákony České republiky. Už je opravdu načase tento slib plnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla