Ivan Stránský: Řežete si větev, na které sedíte

05.02.2019 10:51

To je příběh, který byl dopředu připraven (teď nemyslím ty dvě studentky, ale celek). Režie tohoto příběhu byla dopředu "upečena" obávám se nejen za účasti oddělení UV KSČ pro boj s vnitřním nepřítelem, ale pravděpodobně i s tehdejším disentem. (Část disentu byli agenti STB pracující pro obě strany, což má železnou logiku.)

Ivan Stránský: Řežete si větev, na které sedíte
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Evropa, Rusko

To není pro to, že to vím nejen od ládi lise. "student Růžička"  je měl  ,tedy studenty. odvést na Václavské náměstí. to odpovídá i výpovědi vašich dvou tehdejších studentek. Tam byly připraveny oddíly SNB, které měly zasáhnout, což udělaly. (Tehdejší  lidové milice se do toho chtěli horlivě zapojit, ale  organizátor  celé té  operety  to odmítl.) V případě, že by toto vše nestačilo k vyprovokování celkové příslušné odezvy ve smyslu převratu režimu, tak měl alias Růžička "zahynout při demonstraci" a tím   dostat ty houfy lidí do stavu, kdy se jedná o masovou hysterii.

Tato režie vykrystalizovala  postupně  po návštěvě Gorbačova v Praze. O změně mocenských poměrů v Evropě se dohodl Gorbačov s Reaganem v Reykjavíku, Norsko. Podle informovaných kruhů sjednocení Německa bylo  pro Německo "hodně drahé"  ve smyslu finančních prostředků pro Rusko, tedy  pro Gorbačovův režim, o kterém si sám Gorbačov myslel, že je udržitelný.Tedy formou perestrojky. (Gorbačov byl něco jako trojský kůň, aniž by si toho byl blíže vědom.)

V  kontextu toho, co přišlo potom, tak  na tom "vydělaly" obě strany zdánlivého konfliktu.  Stará Garda  mocipánů  ulila finance, nová garnitura jim slíbila, že  je nebude stíhat .To  dodrželi.) Nová garnitura si  rozdělila moc a začali tuto republiku  prodávat a dělit. (Něco jako román "jak se kalila ocel". ale naruby.) Pokud někdo má dojem že přeháním, tak ať si přečte pozorně knihu strůjce velké privatizace s názvem  "budování kapitalismu v Čechách"  kde je to celé dopodrobna  analyzováno. Ještě než uvedený ekonom zemřel, dal rozhovor  sdělovacím prostředkům, kde se hořce omlouval, že   zneužití velké privatizace zavinila zcela vědomě a záměrně Česká vláda, ne on. (Jsme zjevně národ muzikantů.) O určitý katastrofický průběh privatizace se postaraly nastrčené fondy a to nejen  ten nejvíce kritizovaný  ale i třeba fond Trend  vytunelovaný pány Kocábem a Horáčkem, takto aktivními  aktéry  převratu.

Dále by bylo dobře si  uvědomit, že dnes není ani rok 68, ba ani rok 89. Rusko a Putin není  Gorbačev a perestrojka. Putin se doslova vyjádřil, že  rozpad Sovětského svazu je geopolitická katastrofa a že  (v podtextu)  kdyby byl on předsedou  nejvyššího sovětu tak by se to nestalo. Totéž analogicky platí i o  bývalých satelitech, včetně Československa. Rusko se nikdy nesmíří s anulováním výsledků 2. světové války (dle ruské verze Velká vlastenecká) ve smyslu Jaltské dohody velmocí. Rusko a valná část jeho obyvatel  považuje rozpad socialistického bloku za  podvratnou činnost Spojených států a jeho satelitů. Každý, kdo zná ruskou současnost mi dá za pravdu. Na tom nic nezmění  minorita  která v Rusku  hlásá něco jiného, to tam většinu nezajímá. Jsou přesvědčeni, že  současné potíže které  jim ztěžují život mají svojí příčinu v imperialistických čachrech za mořem. Putin je hrdina, který  zasluhuje obdiv a každá ruská žena  ho miluje. (Nepřipomíná vám to něco?)

V tomto evropském kontextu bohužel dochází k rozpadání tradičních demokratických hodnot a místo  racionálních a efektivních opatření se jednotlivé státy uchylují k machiavelismu  s tím, že  Bruselská byrokracie si zjevně neuvědomuje, co činí. Británie, vědoma si z určitého odstupu tristní situaci Evropského společenství včetně jejich  společné měny, místo aby vahou svého vlivu  měnila tuto situaci, chce tento spolek raději opustit.

V kontextu mého rozboru výše je snad logické a jasné, proč  a kde se asi pohybují  tajné služby určitých států  a co mají za úkol v této ekonomické a hybridní válce, která nemá žádné slitování. Jestliže si  řekneme, že například Rusko jako celek považuje  část světa za pachatele násilí a rozbíječe  socialistického  mírového uskupení "spřátelených" států, pak jistě mají  pádný důvod  zvrátit tento vývoj. Pro tento úkol jsou   předpokládám   připraveni  leccos obětovat, protože  je to  pro ně životní zájem. Napomáhá tomu nejen rozvoj techniky, kdy války budou vedeny zcela odlišným způsobem (tedy ty "velké"), ale i např. poslední postoj vedení a prezidenta USA, který zastává spíše izolacionistická stanoviska k evropským problémům.

A tak místo uvědomění si složitosti politického vývoje v  Evropě a skupinovým zájmům  si Brusel vymýšlí, jak se u nás a jinde bude jmenovat máslo. V Česku (všimněte si, ne v Čechách) se krade a zákonnost je k smíchu,chudých je mnohokrát více než bohatých a bohatí jsou ti, kteří spotřebovávají ten produkt, který vyrobili ti chudí. Aby ta skutečnost nebyla tak tristní, máme stovku televizních kanálů, kde název  "kanál"  skutečně vystihuje jejich obsah. Nicméně, snad  je jasné, komu vlastně tento stav vyhovuje, nebo snad máte jiný názor? Ovšem, ti bohatí jistě ano. Ale vážení, řežete si větev, na které sedíte. Hlupáci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…