Jan Campbell: Pozor, chyťte zloděje

26.09.2016 12:52

Neměli bychom si dělat iluzi, že po ukončení války a vítězstvím nad IS, nebude nová válka. Proto je smysluplné se učit, jak přežít, když tě chtějí utopit.

Jan Campbell: Pozor, chyťte zloděje
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

Výzva saudského religiózního lídra zabít prezidenta Čečenské republiky, Kadyrova, Putinova připravená překvapení včetně odpovědi na bombardování vládních vojáků Sýrie posláním tří Kalibrů bombardujících základnu západních poradců západně od Aleppo, jehož výsledkem je více než dvacet mrtvých izraelských, britských, tureckých, saudskoarabských a katarských rozvědčíků – důstojníků a v neposlední řadě omluva USA prezidentu Asadovi přes MZV RF, nabízejí Británii, Francii a USA ideální možnost svolat urgentní zasedání RB OSN, obviňovat Rusko v obstřelování Aleppa a vyhrožovat Rusku a Iránu prostřednictvím francouzského ministra ZV, obviněním z válečných zločinů.

Jak skončí zasedání, víme již teď: mediální show pro západní masová média a propaganda proti Rusku, neuvědomující si následky všeobecně platného, těžko viditelného a měřitelného paradoxu v době inflace informace: čím více nekvalitního informačního produktu, tím méně spotřebitelů. Neuvědomění si trendu, naznačujícího existenci nebezpečí, že masová media budou tak dlouho klamat veřejnost, až konzument přestane mediím ad bloc věřit a bude přijímat media a informaci jako zábavu a rozptýlení. Nebezpečí nabádá k otázce: kde bude brát konzument informaci pro denní orientaci v životě, nebo lze – li vyloučit, že konzumní společnost si takovou otázku vůbec nepřipustí, nebo ji nebude chtít vůbec řešit.

Pro Evropany je důležité jako sůl si uvědomit, že politice a diplomacii vlastní hra s pokrytectvím ze strany Ruska končí, nebo dokonce již skončila. O tom svědčí poslední návštěva německého ministra hospodářství Gabriela u prezidenta Putina, jasné prohlášení ministra ZV RF Lavrova, a také dnešní prohlášení zástupce RF v OSN a RB OSN Vitalije Čurkina. Rusko již nikdy nebude souhlasit s jednostrannými ústupky z ruské strany, co se týče sankcí a především, co se týče jednostranného zastavení bojů. Z toho vyplývá, že sankce zanechají v EU otevřenou ránu, a mír v Sýrii se stal v představitelné blízké budoucnosti nereálným se všemi následky, včetně migrace do Evropy a angažmá Číny v konfliktu.

Tvrzení, že mír nebude ani v Sýrii, ani na Ukrajině, podporuje postoj tzv. Svobodné syrské armády a nedávné rozhodnutí Kongresu USA. Rozhodnutím bylo Pentagonu povoleno dodávání smrtících zbraní Ukrajině. V případě tzv. Svobodné syrské armády lze pouze konstatovat nesouhlas s vedením mírových, a k míru vedoucích jednání, Ruskem. Rusko, jako kurátor jednání, je prý na straně Asada a jeho zločinců. Dokument dnes podepsalo přibližně 60 bojových formací tzv. umírněné opozice Sýrie, která si neuvědomují, že v případě řešení Ruska - zub za zub - nemají šanci na přežití. V případě Ukrajiny a rozhodnutí Kongresu USA je vidět kalkulaci Američanů. Ta má zatáhnout Rusko do války na Donbasu, vyprovokovat zavedení ještě větších sankcí proti Rusku a zvětšit politicko – hospodářský rozkol v EU.

Na tomto místě se mi nabízí Sedmiletá válka (1756–1763), bitva u Lovosic jako analogie pro současnou situaci v Evropě a Sýrii. Sedmiletá válka byla rozsáhlým vojenským konfliktem mezi Velkou Británií, Pruskem a Portugalskem na straně jedné, Francií, Rakouskem, Ruskem, Švédskem, Svatou říší římskou, Saskem a Španělskem na straně druhé. Historický význam střetnutí u Lovosic je v tom, že se jednalo o první velkou bitvu v sedmileté válce v Evropě, ve které se pruské armádě nepodařilo dosáhnout přesvědčivého vítězství a Fridrich II. musel přehodnotit svoje plány na rychlou vojenskou porážku Habsburské monarchie. Nemám pochyb o tom, že jak USA, tak jejich evropští vazalové a NATO, podobně jako Sýrie, Rusko, a potažmo již dnes i Čína, si plně uvědomují historický význam současných bojů o, a v blízkosti Aleppo.

V době průzkumů bojem, jak to nazývám, kdy současné technologie umožňují rozlišit z družice předměty ležící na pracovním stole, vedení USA pod taktovkou Pentagonu a CIA a falešným zpěvem US department a prezidenta Obamy ve druhé řadě, už očividně nemůže na delší dobu ovládat svět. K tomu všemu se objevil na scéně stín narcisty - kandidáta Trumpa. Trump, který se vymknul kontrole republikánů, a jím neočekávaně vyvolaný fenomén TRUMP, je možné v případě volby Trumpa prezidentem USA dostat pod kontrolu buď v korzetu války, nebo samozřejmě neočekávanou smrtí zdravého prezidenta v úřadě. Pro dnes již směšného Baracka Obamu v prezidentském křesle, a globalistickou kandidátku Hillary Clinton, potýkající se zhroucením před očima amerických voličů v doprovodu neočekávaného fenoménu SANDERS, nastal nejvyšší čas začít velkou válku. Prezident Putin to ví již déle. Většina v Evropě si to nechce připustit. Proto je Evropě nutné si uvědomit význam slov Clintonové v zítřejším (26.9.) TV duelu s Trumpem v Hofstra University v New York. Ten má sledovat přibližně 100 milionů občanů USA. A současně nezapomenout na význam přísloví, chyťte zloděje: začít vidět svět jinak. Souhlasu netřeba.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…