Jan Urbach: Chystá Kyjev na 1. září provokaci?

31.08.2015 20:17

Podle mluvčího administrativy prezidenta Porošenka pro otázky antiteroristické operace Andrije Lysenka chystá „zločinná formace nazývající se Doněcká lidová republika“ na první den nového školního roku provokace.

Jan Urbach: Chystá Kyjev na 1. září provokaci?
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Kyjev mluví o ostřelování škol a jiných vzdělávacích objektů, následném obvinění „antiteroristických“ jednotek a vyzvání Ruska k nasazení mírových sil.

Při zamyšlení nad takovými slovy ovšem nutně musí jako jiná hypotéza napadnout, zda takovou provokaci nechystá naopak Kyjev. Následné obvinění „doněckých“ by mohlo ovlivnit světové veřejné mínění a zejména západní politiky, aby mu více hráli do noty. O významu takových provokací se můžeme přesvědčit nejen ve vzdálenější historii, připomeňme třeba Gliwice 31. srpna 1939, i méně vzdálené minulosti, třeba fotografie mrtvých z Rumunska v roce 1989, údajně zabitých Securitate, ve skutečnosti vytažených z márnice a v některých případech dokonce z hrobů. Máme ale i jen rok starý a dosud nevysvětlený případ katastrofy malajsijského letu MH17 nad Ukrajinou. I tady najdeme mnohé, co u řady lidí vzbuzuje přinejmenším pochybnosti o roli Kyjeva. Proč třeba nebyl uzavřen letecký prostor nad Donbasem a proč se tam letadlo vůbec z původní trasy odklonilo?

Kontaktní skupina 26. srpna v Minsku dohodla právě od 1. září příměří a představitelé Doněcké lidové republiky vyhlásili, že dohody budou naplněny. Význam zastavení bojů o tři dny později vyzdvihli v telefonickém rozhovoru i prezidenti Hollande, Putin a kancléřka Merkelová. Na co se ovšem připravuje Kyjev?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…