Jan Urbach: Dvojí hra v boji s terorismem

23.10.2015 17:17

Některé země hrají dvojakou hru: bojují s terorismem a zároveň „rozestavují figury na blízkovýchodní šachovnici“ ve vlastním zájmu, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin v průběhu jednání Valdajského mezinárodního diskusního klubu.

Jan Urbach: Dvojí hra v boji s terorismem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„USA disponují nepochybně obrovským, největším na světě vojenským potenciálem. Prostě je to vždy obtížné — hrát dvojakou hru. Mluvit o boji s teroristy a současně se pokoušet využít část z nich, aby rozestavili figury na blízkovýchodní šachovnici ve vlastních zájmech," řekl Putin ve svém vystoupení. Podle jeho slov není možné porazit terorismus s využitím části teroristů „jako beranidla pro svržení nevýhodných režimů." „Těchto teroristů se pak nikdy nezbavíme," dodal Vladimir Putin citovaný agenturou Sputnik.

Valdajský klub byl založen v roce 2004 a název získal podle jezera, na jehož břehu se tenkrát prvně konal. Od té doby proběhl v Petrohradu, na lodi plující moskevským kanálem a také třeba v Soči. Zde se koná také letos. Diskusí o ruské a mezinárodní politice se pravidelně účastní řada expertů a významných politiků. V tomto roce je tématem setkání „Válka a mír“ a mezi účastníky a řečníky je také bývalý český prezident Václav Klaus.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …