Jan Urbach: Kalašnikov bude také z USA

31.01.2016 14:40

Ve Spojených státech začnou vyrábět legendární ruský AK-47 „kalašnikov“. Import ruské zbraně byl přerušen sankcemi Bílého domu proti ruské ekonomice v souvislosti s událostmi na Ukrajině. Postupně se vyčerpaly i zásoby, které se dovozci podařilo předem zajistit a později založená malá montážní dílna nestačí krýt poptávku.

Jan Urbach: Kalašnikov bude také z USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

AK (Automat Kalašnikova) byl zkonstruován Michailem Timofejevičem Kalašnikovem (zemřel v roce 2013 ve věku 94 let) a do výzbroje byl uveden v roce 1949. . Nejen pro jednoduchost obsluhy - ale i výroby - stále patří k nejpopulárnějším útočným puškám na světě.

Uvádí se, že z odhadovaných 500 milionů střelných zbraní na celém světě je přibližně 100 miliónů typu Kalašnikov a tři čtvrtiny z nich jsou AK-47. Nyní tedy firma RWC, dříve oficiální dovozce a distributor zbraní koncernu Kalašnikov, přistupuje k úplné výrobě kalašnikova přímo v USA. Objem připravované výroby v USA nebyl zatím oznámen.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.