Jan Urbach: Konfrontace Janukovyče s Porošenkem a spol.

18.08.2016 14:01

Viktor Janukovyč se obrátil na generální prokuraturu se žádostí o on-line konfrontaci s nynějším prezidentem Petrem Porošenkem, expremiérem Arsenijem Jaceňukem, parlamentním předsedou Andrijem Parubijem, kyjevským starostou Vitalijem Kličkem a tajemníkem Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny.Oleksandrem Turčynovem. Informoval o tom advokát prezident Ukrajiny svrženého tzv. revolucí snajperů“ Vitalij Serdjuk.

Jan Urbach: Konfrontace Janukovyče s Porošenkem a spol.
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Ukrajinské ministerstvo spravedlnosti předtím opakovaně zaslalo ruskému ministerstvu spravedlnosti dotaz ohledně on-line výslechu bývalého prezidenta Viktora Janukovyče, sdělil Sergej Petuchov, náměstek ukrajinského ministra spravedlnosti pro evropskou integraci. „Za účelem zajištění objektivnosti, úplnosti výslechu, úplnosti zjištění okolností potřebujeme konfrontaci," prohlásil Serdjuk v pořadu televize 112 Ukrajina.

Konkrétzně se jedná o události v Kyjevě v roce 2014. Řekl, že tento výslech má konat vyšetřovací soudce s pomocí on-line spojení. Agentura Sputnik, která o události informuje, dále uvedla, že podle advokáta se má Janukovyč nacházet během tohoto výslechu v budově soudu v Rostově na Donu v Ruské federaci a ukrajinská strana v Pečerském obvodním soudu v Kyjevě.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…