Jan Urbach: Maďarští socialisté slibují snížení daní

31.07.2017 12:34

Socialistický kandidát na maďarského premiéra László Botka v rozhovoru pro týdeník 168 Óra (168 hodin) slíbil snížení daní všem Maďarům, kteří vydělávají méně něž 600 tisíc forintů. Potvrdil také, že program jeho strany obsahuje požadavek na zavedení třináctého důchodu.

Jan Urbach: Maďarští socialisté slibují snížení daní
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

O stranickém programu Botka prohlásil, že že je směrnicí a strategií a on sám nebude tolerovat žádné formy zrady – spolupráce s vládnoucí stranou Fidesz Viktora Orbána. V Maďarsku probíhají diskuse o možnostech porazit Orbána společným postupem, ale zdá se zájmy jsou natolik roztříštěné, že jde jen o zbožné přání. Pozvání Botky ke společnému stolu a jednání na tom zřejmě nic nezmění. Poměrně zajímavou roli hraje bývalý šéf socialistů a ex-premiér Ferenc Gyurcsány, který si založil vlastní stranu Demokratická koalice. Ve volbách v roce 2018 by měl ještě kandidovat s tímto uskupením, ale pro volby v roce 2022 údajně chystá návrat do čela Maďarské socialistické strany. Podle průzkumu veřejného mínění je ovšem postavení socialistů ve společnosti velmi slabé a byl to právě Gyurcsány, kdo výrazně přispěl k jejímu krachu. Analytici soudí, že na lepší výsledek nemá Botka šanci na rychlou změnu. László Botka ovšem s nadějí hovoří o zahájení kampaně na konci srpna, kdy chce navštívit desítky míst a přesvědčovat lidi o schopnosti jeho osobně a socialistů obecně vládnout Maďarsku.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.