Jan Urbach: Polský kněz Isakowicz-Zaleski pod dohledem tajné služby

16.05.2016 11:11

Polský kněz Tadeusz Isakowicz-Zaleski byl za předchozí vlády Občanské platformy a lidovců vystaven invigilaci tajné služby.

Jan Urbach: Polský kněz Isakowicz-Zaleski pod dohledem tajné služby
Foto: pixabay.com
Popisek: Sledování - ilustrační foto

Podle viceministra zahraničních věcí Jana Dziedziczaka, který byl také vystaven kontrole, se na činnosti podílely vojenské speciální služby. Politik na stránkách servisu „wpolityce.pl“, že v tom případě v předchozím období, kterému se v Polsku říká III. republika, byla demokracie v ohromné krizi. Kněz Isakowicz-Zaleski řekl ve vysílání Radia Kraków, že v případě potvrzení infrmací podnikne příslušné právní kroky. Na svém blogu potom zveřejnil text dopisu Donaldu Tuskovi, za jehož premiérství k činnosti tajné služby mělo docházet, ve kterém se ptá na důvody proti němu zaměřené činnosti tajné služby.

Duchovní arménské církve v Polsku Isakowicz-Zaleski se narodil v roce 1956 v Krakově. Za komunismu byl pronásledovaný státní bezpečností. Vede nadaci, která provozuje tři desítky domů, kde je poskytována pomoc mentálně postiženým osobám. Je ostrým kritikem opomíjení a vyhlazování zločinů ukrajinských nacionalistů za II. světové války. Připomeňme, že před několika dny se na veřejnost dostaly informace o invigilaci několika desítek novinářů.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…