Jan Urbach: Spiegel - BND špiclovala v USA

03.04.2016 11:19

Německá Bundesnachrichtendienst (BND) špiclovala americké ministerstvo zahraničních věcí, americké diplomaty v Evropě, dále na kosmickou agenturu NASA a dalším z cílů špionáže v USA bylo vojenské letectvo - U.S. Air Force. Včera o tom informoval týdeník „Der Spiegel“.

Jan Urbach: Spiegel - BND špiclovala v USA
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Cílem německého špehování byla také vláda Izraele, ministerstvo obrany Velké Británie a ministerstva zahraničních věcí Rakouska a Belgie. Pozornost německá špionáž zaměřila také na centrály OPEC a MMF. Spiegel uvádí, že sice v roce 2013 zastavila BND špiclování partnerů v EU a NATO, ale ve zvláštních případech takové aktivity pokračují.

Po odhalení, že tajné služby špiclují v řadě evropských zemí, včetně například odposlechu kancléřky Angely Merkelové, se nyní ukazuje, že hloubka práce tajných služeb proti spojencům je nečekaná. Zřejmě se řídí mottem práce Felexe Dzieržinského: Důvěřuj, ale prověřuj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…