Jan Urbach: V Německu stále více dětí žije na ulici

12.11.2019 21:16

V roce 2018 v Německu nemělo 680 tisíc lidí místo trvalého pobytu a z toho 41 tisíc žilo na ulici. Oproti roku 2017 je to nárůst o 4 procenta. Údaje uvedl německý Svaz pomoci bezdomovcům. Podle ředitelky svazu Vereny Rosenkové až 8 procent z těchto lidí je nezletilá mládež a děti.

Jan Urbach: V Německu stále více dětí žije na ulici
Foto: Autodrom Most
Popisek: Německo

Příčinou bezdomovectví je ve společnosti prohlubující se bída a příliš malá výstavba levných komunálních bytů.  Zvláště chybí byty pro lidi s nízkými příjmy a pro ty, kteří mají kredity a jiné závazky. Nejvíce ohrožené jsou ovšem osoby samostatně vychovávající děti a mladí lidé bez zázemí rodiny. V Německu je za bezdomovce považována osoba, která nemá žádnou nájemní smlouvu. Takoví lidé nejčastěji žijí v ubytovnách, u přátel nebo v různých komunálních objektech. Ve statistických údajích jsou zvláště uváděni ti, kteří žijí na ulici.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.