Jan Urbach: V Polsku 47 procent pro vládní stranu

01.12.2017 7:34

Podle posledního průzkumu Výzkumného institutu Pollster by ve volbách do parlamentu získala strana Právo a spravedlnost 47 procent hlasů. Jde o rekordní podporu od chvíle, kdy se strana Jaroslawa Kaczyńského ujala vlády.

Jan Urbach: V Polsku 47 procent pro vládní stranu
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

 Odstup opoziční Občanské platformy  je poměrně děsivý, podporu jí vyslovilo pouze 17 procent anketovaných. Na dalších místech je Hnutí Kukiz´15 s 10 procenty a strana Moderní s 9 procenty. Do Sejmu by se ještě dostala Polská lidová strana a Strana demokratické levice, které jako volenou stranu deklaruje 5 procent, což je hraniční kvorum.  Pod ním se umístila levicová strana Společně  se 4 procenty a Svoboda se třemi procenty. Průzkum proběhl ve dnech  27 – 29 listopadu na reprezentativním vzorku 1077 dospělých Poláků. Ukazuje se, že s podporou strany Jaroslawa Kaczyńského směrem dolů  nehne ani opozice, ani domácí i zahraniční kampaně.  Spíše by zřejmě bylo lepší situaci v Polsku analyzovat a hledat, proč tomu tak je. A to pokud jde o úspěch Práva a sprevedlnosti, ale i žalostné postavení opozice.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…