Jan Vítek: Situační zpráva z voleb do L' Elysée

26.02.2017 9:49

Emanuel Macron se propadá. Na pomoc povolán Francois Bayrou, centristický politik a neúspěšný kandidát minulých prezidentských voleb.

Jan Vítek: Situační zpráva z voleb do L' Elysée
Foto: pixabay.com
Popisek: Paříž - ilustrační foto

Není prošvihnutý a přitahuje Francouze, kteří chtějí máslo i peníze za máslo. Tandem Macron-Bayrou má být hrází proti nejen Le Penové, ale také - a nyní především- Francois Fillonovi, jehož už topí aféra Penelopegate (zaplatil manželce ze státních peněz 840.000 euro za nedoloženou práci asistentky). Francouzský stát ve státě propadá panice. Když jeho kůň Macron se nedostane do finále, hrozí nebezpečí, že bude muset podpořit Fillona, protože je nutno zastavit Le Penovou za každou cenu. Fillon představuje menší zlo. Je sice také pro urovnání vztahů s Ruskem, ale není vyhroceně proti Evropské unii, jeho kritika Bruselu je v rámci normy.

Thierry Ledger, životní partner Le Penové a její bodygard byl propuštěn z vazby, která na něho byla uvalena na žádost Bruselu. Thierry dostal od europoslankyně Le Penové za údajně fiktivní práci 300.OO euro. Je to jako při rozvodu: pravda pro jednu stranu je lež pro druhou. V tentýž den byla uvalena vyšetřovací vazba na Catherine Grizet, šéfku kabinetu Le Penové, pro podezření, že zneužila svého postavení v aféře fiktivních zaměstnání asistentů své zaměstnavatelky. Ta odmítla dostavit se k policejnímu výslechu. Přijdu, ale až po červnových parlamentních volbách, prohlásila.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…