Jan Vysočina: Turci schválili v referendu prezidentský systém

18.04.2017 8:20

To bylo v Evropě nářků v mainstreamových médiích od novinářů i politiků.

Jan Vysočina: Turci schválili v referendu prezidentský systém
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Turecká vlajka, graffiti.

Jaká se to rýsuje pro Turky chmurná budoucnost, kde již nebude téměř žádná demokracie. Poněkud zapomněli sdělit, kde je ta země s bájnou demokracií? Je to snad Německo nebo Velká Británie? Ani v těchto vzorných státech Evropy se však o demokracii nejedná. Tento politický systém totiž předpokládá, že všichni občané mají stejné znalosti a rozhled o dění ve své zemi. A to se dá velmi úspěšně ovlivnit prostřednictvím mainstreamových médií. Stačí denně zveřejňovat polopravdy i vyložené lži a na mnoho lidí to působí tak, že jsou ochotni dokonce jít na porážku za cizí zájmy (Není to tak dávno, kdy v Německu většina občanů demokraticky podpořila jistého A. Hitlera). Jaký je pak rozdíl mezi totalitou a demokracií? Totalita si na nic nehraje, ale tzv. demokracie stejnou politiku zaobaluje do pochlebování občanům a jejich obelhávání ve velkém.

Nyní bude v Turecku mít prezident téměř shodné pravomoci jako je mají prezidenti USA již dvěstě let. Dokud se Američané ve dvacátém a dvacátémprvním století rozhodovali pro ty "správné" kandidáty na prezidenta pečlivě vybrané nadnárodními korporacemi, tak jim maistreamová média pochlebovala a oháněla se nejlepší demokracií v USA z celého Světa. Vy Američané jste nejvyspělejší demokraté a máte právo  prostřednictvím svého prezidenta rozhodovat o amerických zájmech na celé Zeměkouli. Všechny ostatní země Světa se musí řídit názorem prezidenta USA, který primárně sleduje zájem Američanů. Nějak takto podobně hovořil k občanům i výše uvedený vůdce jedné říše, která nebyla tisíciletá.

Tato propaganda pronikla do podvědomí Američanů tak, že i Trump pochopil, co od něj nyní chtějí.
I zavelel k útoku na vojenské letiště ASR nedaleko od Homsu. Důvod se našel, zvláště když pomohla i tajná služba USA. Z blogerské informační služby se sídlem v Anglii (SOHR - jednočlověková agentura) se do všech maistreamových médií Západu rozšířila neověřená zpráva o tom, že Asad napadl své spoluobčany z vojenských letadel municí se sarinem. Takový strašný zločin nemůže ředitel Zeměkoule nechat jen tak, když OSN není schopna akce. Hned se i roznesla zpráva, že letadla s chemickou municí startovala z letiště blízko Homsu.

K zamyšlení se nabízí jeden protiklad. Jestliže z letišti vládních syrských sil u Homsu startovala letadla s chemickými bombami, pak jsou tam i jejich zbytky možná uskladněny. Po útoku Američanů na objekty letiště, které byly zničeny, by nutně musely bomby s chemikáliemi explodovat a zamořit celé letiště natolik, že by patrně nebylo možné, aby vojenská letadla Asada z něj mohla startovat k novým útokům na rebely již po několika hodinách po akci Tomahawků. Nepřímo to potvrzuje skutečnost, že po demolici objektů letiště Tomahawky nedošlo k úniku sarinu. Žádné zprávy o tom nejsou známy.

Lze předpokládat, že ani Trump nevěří, že na vybombardovaném letišti u Homsu nějaká munice s chemickými látkami byla před náletem Tomahawků. Přece by nedal pokyn k bombardování, kdyby hrozilo nebezpečí od chemických zbraní pro předem neznámý počet zasažených Syřanů na letišti a v jeho okolí. On je přece lidumil.

Dodatečně se dá ověřit odběrem vzorků na dotčeném letišti, zda tam nějaké chemické zbraně byly uloženy. Stopy mohou chemici snadno odhalit. Existující mezinárodní organizace pro kontrolu chemických zbraní na to má své specialisty. Dokonce svým náletem Američané zvýšili věrohodnost takového dodatečného zkoumání na přítomnost chemických látek obsažených v munici, protože bez použití Tomahawků by mohli nevěřící Evropané a Američané tvrdit, že náboje se sarinem byly z letiště před uskutečněním kontroly odvezeny vojáky Asada. Nyní však dle tvrzení armády USA, došlo k destrukci všech důležitých objektů letiště včetně skladů munice a není co odvážet.

Jan Vysočina

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…