Jan Žáček: Nejlepší ministr Dobeš odstupuje

23.03.2012 9:03

Pláču, je mi to líto. Nejlepší ministr, podle pana prezidenta Klause, nám odchází z vlády.

Jan Žáček: Nejlepší ministr Dobeš odstupuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Na rozdíl od profesora Klause, jehož si jinak velmi vážím, si nemyslím, že pan Dobeš byl nejlepším polistopadovým ministrem. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že patřil mezi ty nejhorší. Připravil tuto zemi o desítky miliard korun z evropských fondů a nikdy za to neponese sebemenší následky. Možná, že mu za to někdo někdy nafackuje. Ale to nebude nic platné. Ty peníze jsou v čudu. A on za to může. On to všechno zvoral. A jeho rodná strana - ABL - to posvětila. Všechny ty voloviny, které tam ten panáček vyváděl.

Je mi hodně líto všech voličů strany ABL, kteří si mysleli, že detektivní agentura přispěje fízlováním k zlepšení demokratického klimatu v zemi a ke snížení
korupce. To asi nelze. Podstatné je, že dnes máme profízlovanou vládu. Podstatné je, že se najdou pitomci, kteří věří této vládě. Podstatné je, že existují pitomci, kteří věří, že by tady mohla vládnout socialistická vláda a že by bylo lépe. Nebylo, socialisté by fízlovali a otravovali slušné lidi stejně nebo asi daleko více, než pseudopravičáci. Osobně jsem fízlácký tlak zažil v souvislosti se svou knihou “Džordžíno, politický buldozér”. Fízlácký tlak kamarádů pana Paroubka. Jistě, nyní je už mimo ČSSD, ale v téhle straně zůstávají další darebáci. Stejní či podobní, jací jsou v ODS, TOP 09, VV a v KSČM. Parlamentní strany nechtějí, aby o nich a o jejich představitelích někdo říkal a psal pravdu. To by totiž mohlo výrazně snížit jejich volební preference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…