Jan Ziegler: Americký konvoj dopadl lépe než Noční vlci

16.06.2016 7:35

„Komunisté, co slovo, to lež, co čin, to zločin,“ řekl kdysi letec a hrdina protinacistického odboje generál František Fajtl. To s lhaním platí výrazně i pro komunistu Petra Cvalína, který byl loni v Plzni málem inzultován.

Jan Ziegler: Americký konvoj dopadl lépe než Noční vlci
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tento blog jsem původně psát nechtěl, ale náhodou jsem si přečetl Cvalínovo dílo a rozhodl se zareagovat. Proti ruskému motorkářskému gangu noční vlci demonstrovalo v Praze na Václaváku asi 200 lidí, vítačů, především rusky mluvících, tam bylo daleko méně. Na Olšanských hřbitovech byl poměr mezi stoupenci a odpůrci vyrovnaný zhruba padesát na padesát.

Americký konvoj letos v Praze v Ruzyni uvítalo na sto padesát lidí, odpůrců především z řad neonacistické Národní demokracie tam bylo dvanáct. Čili poměr mezi jeho sympatizanty a antisympatizanty byl asi 12:1 ve prospěch sympatizantů. Ve Vyškově se přišli na americkou techniku podívat další stovky lidí, protestovat proti konvoji přišlo asi deset zoufalců, z nichž nějaký pomatený exhibicionista na něj vystrčil holý zadek. Čili lidí vítajících Američany byly stovky, protestujících něco přes dvě desítky. Noční vlky z domácích uvítaly maximálně desítky podivných existencí.Přivítání amerických vojáků na Ruzyni.

Loni po celé České republice mávaly na americkou dragounskou jízdu desetitisíce lidí. Ti, co byli proti, nebyli téměř vidět. V Plzni chtěl uspořádat protiamerickou demonstraci i komunista soudruh Cvalín. Sešlo se mu na ní asi třináct lidí. Když začal mluvit do megafonu, tak ho místní vypískali. Přivítat americké vojáky, kteří se přijeli poklonit památce svých předchůdců k památníku Díky Ameriko, totiž přišlo asi tisíc lidí a Ti výkřiky typu „tady seš v Plzni,“ „táhni pryč ty rudá špíno,“ apod. mu dali najevo, co si o něm myslí. Takže raději svoji řeč skončil předčasně a ještě ho musel chránit kordón policistů, protože několik poněkud horkokrevnějších jedinců mu lidově řečeno chtělo rozbít hubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…