Pieta na Olšanech měla drsnou předehru: Vys*r se na ně... Nebýt SSSR, tak byste nežil! Fašisti

07.05.2023 16:24 | Reportáž

Na Olšanských hřbitovech si několik lidí včetně motorkářů připomnělo památku vojáků Rudé armády, kteří padli během druhé světové války při osvobozování Československa. Na místo dorazili také kritici tehdejšího Sovětského svazu a jeho armády s vlajkami EU v rukou. Na hřbitově bylo proto dusno. „S takovýma primitivama, jako jste vy, opravdu odmítám diskutovat,“ zaznívalo.

Pieta na Olšanech měla drsnou předehru: Vys*r se na ně... Nebýt SSSR, tak byste nežil! Fašisti
Foto: Facebook
Popisek: Střet před Olšanskými hřbitovy. Vlajky NATO a Ukrajiny proti vlajce SSSR.

Na jedné straně vlajky Ruské federace, České republiky, Sovětského svazu, který mezi lety 1941 až 1945 stál spolu se západními spojenci proti nacistickému Německu, ačkoli do roku 1941 byl spojencem nacistického Německa. A na straně druhé vlajky České republiky, USA, EU, Ukrajiny a NATO. Tak vypadalo setkání na Olšanských hřbitovech v Praze, kde si několik lidí připomnělo památku sovětských vojáků padlých při osvobozování Československa – ale zároveň se tu objevili kritici Sovětského svazu a nástupnického státu po SSSR, totiž Ruské federace, která rozpoutala válku proti Ukrajině a již více než rok vraždí ukrajinské děti, ženy i muže.

K prvním slovním potyčkám docházelo, když zastánci Sovětského svazu prohlašovali, že na místo dorazili ne proto, že by jim za to někdo zaplatil, nýbrž z přesvědčení. A pán s vlajkou USA na oplátku volal: „To vám věřím, že jste fašisti z přesvědčení!“ Narážel tím na to, co dnešní Ukrajinci říkají o Rusech, totiž že se vůči Ukrajině chovají podobně jako kdysi nacisté. Včetně toho, že pro Ukrajince zakládají filtrační tábory a že už z Ukrajiny unesli desítky tisíc občanů kamsi do hloubi ruského území.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí
„A kolik je tady pochovaných Američanů, když sem jdete s tou vlajkou?“ zazněla na oplátku otázka z tábora řad stoupenců SSSR. „Vys*r se na ně a pojď,“ brzdila pokračování debaty jedna z žen z tábora s vlajkami SSSR. Jenže tím to neskočilo. „Vždyť vy byste ani tady nežil, kdyby nebylo Sovětského svazu!“ zaznívalo dál z tábora příznivců SSSR.

„Váš Sovětský svaz podporoval Hitlera,“ odpovídal pán s americkou vlajkou.

„S takovýma primitivama, jako jste vy, opravdu odmítám diskutovat,“ zaznělo po chvíli z tábora příznivců SSSR.

Po dvaceti minutách obdobných slovních výměn dorazilo na místo pár desítek motorek a aut, převážně s vlajkami České republiky. Z hloučku podporovatelů Ukrajiny je vítalo volání „sláva Ukrajině“. Z hloučku podporovatelů Sovětského svazu se ozývalo „ahoj“ a „děkujeme“.

Přímo na hřbitově motorkáři položili květiny a připomínali, že nacismus vzešel z Německa a vojáci ruské armády Prahu od německého nacismu osvobodili.

Vedle vlajky Sovětského svazu motorkáři přinesli k památníku na Olšanech i vlajku ruských Nočních vlků, motorkářského gangu, který se v roce 2014 podílel na obsazování ukrajinského poloostrova Krym. A v roce 2022 podpořil vpád ruské armády na další ukrajinské území.

U pomníku zazněla také pravoslavná modlitba. Po jejím skončení motorkáři nasedli na své stroje a v poklidu odjeli.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vděčnost, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemirkli , 07.05.2023 17:38:10
Za druhé světové války padlo 26 milonů občanů Sovětského svazu, a ti mrtví si zaslouží úctu a ne urážky. Ti padlí zemřeli pomalu před 80 lety, a s tím co se dnes děje, nemají ti padlí nic společného. A urážet je může jen postava od Dostojevského.

|  25 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…