Jan Ziegler: Černí pasažéři. S gaunery nemějme slitování!

30.06.2016 18:57

Dopravci z Čech, Moravy a Slezska hlásí, cestující bez jízdenek nám dluží miliony korun. To je hodně špatně! Proto oceňuji snahu nového vedení pražského Dopravního podniku, že s nimi chce jednat tvrději než dosud.

Jan Ziegler: Černí pasažéři. S gaunery nemějme slitování!
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je určitě na místě dát najevo těm, co cestují bez jízdenky, že to, co dělají, je zlem. Dopravní podnik hlavního města Prahy se rozhodl razantněji vymáhat pokuty od černých pasažérů, což je moc dobře.

Mně vadí, že se hodně lidí zabývá pouze tím, že „chudákovi“, který nezaplatil pokutu, a brutální exekutoři mu zabavili dům. Jistě to je špatně, protože trest má být úměrný provinění, ale na druhé straně nemůžeme tolerovat zlo. A to se právě děje, že se vytrácí kritika špatnosti. Jestliže někdo autobusy, tramvajemi, trolejbusy, metrem nebo vlaky cestuje bez jízdenky, tak škodí slušným cestujícím. Dopravním společnostem v celé České republice pak kvůli takovým lidem chybí desítky milionů korun, za které by se dal například obnovovat vozový park.

Jízda načerno je krádež a jen v opravdu málo případech nejde o úmysl. Většinou se jedná o ty, kteří si z toho udělali sport a jezdí načerno pravidelně. To jsou ovšem recidivisté a v takových případech jsou na místě tvrdé tresty, vězení a citelné pokuty. Jiné řešení není možné, akorát si myslím, že takoví lidé by měli být vyšetřeni také na psychiatrii, protože pochybuji o jejich duševním zdraví.

Prostor vidím i pro naše zákonodárce, kteří by měli schválit takové zákony, aby se cestování bez jízdenek a okrádání slušných cestujících nevyplácelo. A vůbec bych se nebránil tomu zveřejňovat jména černých pasažérů i s fotkami. A obavy kvůli údajnému porušování ochrany osobních údajů? S tím nemám problém, chraňme především práva slušných lidí a nikoliv gaunerů! A tito gauneři působí milionové škody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…