Jan Ziegler: Češi řekli jasně, patříme na Západ

30.03.2015 20:41

Přiznám se mám, velkou radost z pozitivní reakce drtivé většiny lidí na konvoj americké armády, který projíždí naši vlastí, z uznání amerických vojáků, že tak skvělé přivítání nikde po cestě nezažili, a také z krachu dnešní Vyvadilovy proputinovské demonstrace v pražské Ruzyni.

Jan Ziegler: Češi řekli jasně, patříme na Západ
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Jedincům jako jsou Jiří Vyvadil nebo Jaromír Petřík patří díky za to, že svoji omezenou fanatickou nenávistí vůči všemu západnímu dostali do ulic stoupence prozápadní orientace. A co je nejdůležitější, lidé vyrazili vítat Američany svobodně sami, bez rozkazů vrchnosti. 

Za komunistů jsme byli se základní školou na výletě v Bratislavě. Dostali jsme volno a jeli jsme někam autobusem MHD. Najednou nás zastavili policisté (tehdy tedy soudruzi příslušníci VB) a rozkázali, že si musíme všichni vystoupit, protože tady pojede soudruh Brežněv, rozdali nám sovětské a československé vlajky, že na něj budeme mávat. Tak jsme mávali, a teprve potom mohli jet dále.

Jednou mně zase naši řekli, že z práce přijdou pozdě, protože do Brna přijel soudruh Husák, který vystoupí na manifestaci k únorovému komunistickému puči, a oni na ni musí. Pracující z brněnských firem totiž dostali od komunistů rozkazem, že účast na této hrůze je povinná. Pravda, byli kvůli tomu kratší dobu v práci. Sice se dalo z takové akce dezertovat, ale jakmile se to některý ze soudruhů dozvěděl, mohlo to mít následky, třeba i v nepřijetí dětí na střední nebo vysokou školu.

To je velký rozdíl proti současnosti, kdy desetitisíce Čechů vyrazili sami svobodně do ulic, k dálnicím a k silnicím, aby přivítali americké vojáky, kteří se vrací do domovské posádky v Bavorsku z manévrů v Pobaltí, kde nacvičovali obranu proti potenciální ruské agresi. Američané tak dali rozhodně najevo, že Estonsko, Lotyšsko a Litva jsou plnoprávnými členy Severoatlantické aliance a v případě nutnosti je budou bránit. Velká většina Čechů dala ze své vůle najevo, že považuje svoji zemi za součást svobodného Západu nikoliv Putinovy nevolnické říše.

Zítra se chystám na přivítání amerických vojáků do Plzně. Jistě to bude paráda. Nějakou protiamerickou demonstraci tam ale prý chystají i komunisté. Co s  nimi? Kamarád Karel našel řešení. „Honzo, mohli bychom je naházet do Mže, Radbuzy, Úhlavy a Úslavy a oni by soutěžili o to, kdo dřív vyplave v Berounce. Takový adrenalin mohou zažít jenom v Plzni,“ řekl. Inu Karel je vyhlášený srandista.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.