Jan Ziegler: Huml by měl za popírání holocaustu okamžitě skončit v politice

18.08.2016 19:57

Jestliže někdo na svém facebookovém profilu propaguje popírání holocaustu, nemá v politice co dělat. A přesně to udělal Stanislav Huml. Vrcholem drzosti pak je, že odmítá nést za své jednání zodpovědnost.

Jan Ziegler: Huml by měl za popírání holocaustu okamžitě skončit v politice
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Sociálnědemokratický zákonodárce Huml zkouší, co všechno ještě naše politická scéna snese. A jeho chování je silným šálkem kávy. Zveřejnit video, které mimo jiné zpochybňuje nejhorší genocidu v dějinách lidstva holocaust na Židech, není to jenom chucpe, to je těžký zločin. A jediné správné řešení pro Humla by bylo, aby zmizel z politiky, abdikoval ze Sněmovny a vzdal se kandidatury do Senátu.article_photo

Já jsem to video viděl také a neříkám, že některé myšlenky v něm nejsou správné. Také si myslím, že my Evropané bychom to s omluvami za kolonialismus, křižácké války atd. neměli přehánět, protože druhá strana má naše sebemrskačství v paži a sama se za svá zvěrstva omlouvat nehodlá. Jenomže jakmile se v onom materiálu objevily protižidovské výpady maskované rádoby historickými závěry, které jsou ovšem zjednodušující a lživé, pak je takový materiál silně nedůvěryhodný a zavrženíhodný. To je to samé, jako kdybych ve studii o nacismu jej sice kritizoval, ale zároveň i chválil za to, že posílal dělníky na rekreaci (mimochodem i ty české) a stavěl dálnice. Ne, nacismus stejně jako komunismus jsou dva nejobludnější zločinecké systémy v dějinách lidstva a jejich obhajoba je nemorální a nepřípustná.

Proto propagaci takového videa nelze tolerovat. Výmluvy pana Humla, že nezodpovídá za to, co na svém facebookovém profilu sdílí, jsou směšné a nesvědčí o velké inteligenci rozumových schopnostech jejich autora. A na závěr by si nejen on, ale všichni měli uvědomit, že popírání holocaustu je trestným činem se sazbou až osm let vězení a zákony platí i pro poslance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…