Jan Ziegler: Huml je zřejmě nesvéprávný a nepatří do Senátu

03.10.2016 19:57

Poslanec Stanislav Huml chce přestoupit do horní parlamentní komory. Jestliže však na svém facebookovém profilu sdílel video zpochybňující holocaust, nemá v politice, co pohledávat.

Jan Ziegler: Huml je zřejmě nesvéprávný a nepatří do Senátu
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Kandidát do Senátu za Mělnicko Huml posléze sice ono problematické antisemitské video smazal, ale to ho neomlouvá. Jeho trapné a ubohé výmluvy, že nezodpovídá za to, co na svém facebookovém profilu sdílí, jsou směšné a nesvědčí o velké inteligenci a rozumových schopnostech jejich autora. On přiznal, že sdílel video, jehož obsah neznal.

To je ovšem tragické, že takový člověk je poslancem a chce do Senátu. I kdybych mu tedy uvěřil, že dotyčnou antisemitskou hrůzu dal na svůj Facebook z nevědomosti a není tedy žádným antisemitou, jímá mně hrůza, že takový člověk rozhoduje o zákonech. Mám obavy, že on je schopen hlasovat pro zákon, o kterém nebude nic vědět a když zjistí svoji chybu, bude se vymlouvat na to, že ho vlastně neznal.

Člověk, který prokazatelně veřejně šíří protižidovské pomluvy a pak tvrdí, že o tom nevěděl a nezodpovídá za to, by měl být zbaven svéprávnosti, protože není jaksi schopen nést důsledky svého jednání. Lidé na Mělnicku by ho proto v žádném případě do Senátu volit neměli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.