Jan Ziegler: Izrael zaútočil v Sýrii na syrskou armádu, která vyzbrojovala teroristy

24.02.2016 17:41

Rusko tvrdí, že v Sýrii válčí s islámskými teroristy, ale ve skutečnosti jim posílá zbraně. On totiž ší‘itský Hizballáh je stejnou zločineckou organizací náboženských fanatiků jako jsou sunnitské an-Nusra a ISIS.

Jan Ziegler: Izrael zaútočil v Sýrii na syrskou armádu, která vyzbrojovala teroristy
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Jednalo se podle všeho o izraelský raketový útok na objekt syrské armády, ve kterém byly rakety Scud určené pro teroristy z Hizballáhu. Tato organizace ší’itských náboženských fanatiků, se netají svými plány na likvidaci Izraele a trvale proti němu podniká teroristické útoky. Bylo by tedy velkou chybou, vidět teroristy pouze v ISIS nebo an-Nusře. Hizballáh je naprosto srovnatelné zlo, a kdo o sobě tvrdí, že je přítelem židovského státu, nemůže tolerovat tyto muslimské fanatiky.

Izrael se snaží s Ruskem domluvit na společném postupu v Sýrii. To má logiku, Jeruzalém nemá zájem na konfliktu s Moskvou. Nicméně neváhá zaútočit v Sýrii v případě, pokud jsou ohroženy jeho zájmy a hlavně jeho bezpečnost. Jestliže tedy Damašek vyzbrojuje ší’itské teroristy, kteří v sousední zemi vraždí ženy a děti, má židovský stát plné právo je zlikvidovat.

Rozumní Izraelci ruskému přátelství nevěří

Problém ovšem je, že Kreml se sice slovně hlásí ke spojenectví s Izraelem, avšak přitom zásobuje Hizballáh těžkými zbraněmi. Několik velitelů hnutí dosvědčilo, že přímo od Rusů dostali taktické střely dlouhého doletu, laserově naváděné rakety a protitankové zbraně.

Rozumní Izraelci ruskému přátelství nevěří. Jak mohou být Rusové přátelé, když prezident Vladimír Putin na setkání Ligy arabských států prohlásil, že na území Izraele musí vzniknout arabský stát, Rusko hlasuje v OSN pro každou propalestinskou a protiizraelskou rezoluci a nepřátelům a vrahům Židů dodává zbraně. Odpověď je jednoduchá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

14:56 Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

Prezident Petr Pavel o sobě v minulých dnech dal vědět. Nemám na mysli jeho jakousi nehodu na motorc…